Mother Gaia – We Are Animals

0

Släpps 9 Juni 2017

Internationell och nationell radio har bjudit på den hårdare versionen av den rock’n’soul Mother Gaia levererar. Sextetten från Göteborg startade 2015 och har setts både i Sverige och i Storbritannien på nattklubbar lika väl som på festivaler. Singeln We Are Animals premiärvisades i vintras och nu är bandets EP här med samma namn. En EP som bandet skrivit, spelat in och producerat på egen hand. En storm av moder naturs kraft dränkt i sorg och ilska men samtidigt med en stor dos kärlek beskriver Mother Gaia’s debut EP.

Det är tusen känslor som lagras i kroppen under tiden We Are Animals absorberas av lyssnar-örat. Mother Gaia presenteras som tidigare nämnt med genren rock’n’soul och de olika musikstilarna känns igen tydligt. Det skulle kunna bli en intetsägande kompost, men Mother Gaia överraskar med att leverera genomtänkta spår av skickliga musiker, låtar med starka refränger och ännu starkare riff. Allting toppas av sångerskan Linnéa Eriksson. En stämma som är bade känslofylld och melodisk. Det närmsta man kan komma sinnesfrid i musikens hyfsat hårda natur. Under spåret Give It Up genereras naken hjärtesorg, förvirring men framför allt blues och soul. Låten skulle kunna höra hemma på en skitig pub med hopplöst hjärtekrossade åskådare samtidigt som festivalklockorna ringer. Tarantula, Monster och Mercy On My Soul är råare och hårdare spår där samtliga instrumentalister ska ha eloge.

Detta känns genomtänkt och framför allt genuint. Mother Gaia tar med sig solen från västkusten och värmer upp en på insidan. Som en omfamning av en lyckad kombination. Att förlita sig blåögt på musiken blir ett faktum, utan motstånd följer man dit Mother Gaia’s vind tar en.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Mama, I’m Sorry
2. Monster
3. We Are Animals
4. Give It Up
5. Tarantula
6. Mercy On My Soul

Medlemmar:
Linnéa Eriksson – Sång, slagverk, orgel på spår 5
Oskar Hedenskog – Gitarr, körsång, keyboard på spår 3 och 4, piano på spår 4
Andreas Karnung – Gitarr, keyboard på spår 6
Karin Andersson – Körsång
Kristian Erskog – Bas, musikinstrument på spår 3
Marcus Holmström – Keyboard på spår 1, 2 och 5
Andy Horvath – Trummor

About Author