Muskelrock släpper fler band till årets festival

0

Universums starkaste festival återvänder för nionde gången till Tyrolen i Blädinge. Kom och njut av fantastisk musik, mat och stämning i den unika 60-talsparken. Tre dagar fullspäckade med konserter med band från när och fjärran och massa andra roliga upptåg den 1-3 juni. Senaste tillskotten till laguppställningen hittar ni nedan!

Från festivalens facebook:

GIRLSCHOOL
Ett av våra favoritband, NWOBHM drottningarna Girlschool återvänder äntligen till Tyrolen. Ända sedan 1978 har dessa damer kämpat på och turnerat flitigt runt jorden. Mest kända är de nog för sina samarbeten med Motörhead och 1980 var låten Please don´t touch som de släppte tillsammans under namnet Headgirl en stor hit. Äntligen kommer de åter till Småland och bjuder på rock n roll av bästa sort!

EDDY MALM BAND
En av den svenska metallens största hjältar är åter på scenen med sitt nya band. Eddy Malm är mest känd från sin tid i Heavy Load och under förra året kunde vi äntligen se honom på scen med det grekiska tributebandet Heathens from the north efter en paus på tre decennier. För ett par månader sedan så släpptes debutalbumet Northern Lights som visar att Eddy fortfarande är att räkna med. Missa inte chansen att se Eddy Malm Band på Muskelrock! Kanske vi har turen att få höra några av våra favoritlåtar från Heavy Load till på köpet.

KADAVAR
Tyskland mest framgångsrika skäggrockare kommer till Muskelrock. Ingen har väl lyckats undvika att höra talas om Kadavar som under de senaste fem åren har släppt tre grymma skivor och turnerat runt hela världen. Det svänger fantastiskt och man kan tro att trion har gjort en tidsresa från 70-talet för att komma hit. Vi ses på dansbanan!

BANG
Två veckor efter att de besökt woodstock så bildade de då 16-åriga grabbarna Frank Ferrara & Frank Gilcken BANG tillsammans med trummisen Tony Diorio. Under början av 70-talet var de ett av amerikas mest lovande hårdrocksband som bl.a. släppte ett fantastiskt självbetitlat debutalbum och var förband till Black Sabbath & många andra samtida hjältar. Tyvärr så gick inte allt så som man hade hoppats och Bang upplöstes efter några år. Sedan 2013 är de åter aktiva och nu är det äntligen dags för Tyrolenpremiär. Missa inte!

IRON CURTAIN
Spansk metal är hårdare än hårt och Iron Curtain är det tuffaste som någonsin kommit från Murcia! I tio år har de spelat tillsammans och hunnit släppa 3 plattor. Nu är det äntligen dags att komma till Sverige & göra Muskelrockdebut.

DEAD KOSMONAUT
Ett svenskt band ni förmodligen aldrig hört talas om är Dead Kosmonaut. Basisten Mattias Reinholdsson är hjärnan bakom bandet som spelar klassisk metal och består av ett gäng svenska metalhjältar. Sångare är vår favorit Pelle Gustafsson som sjunger på ett annat sätt än vi är vana vid men det låter fantastiskt bra. 24 mars släpps debutalbumet Expect Nothing via TPL Records och som en extra bonus får vi där höra Johan Längquist från Jonah Quizz sjunga på en av låtarna. Alla ni som köper den extra starka biljetten till Muskelrock kommer även att få detta album på vinyl när ni kommer till festivalen! Missa inte Dead Kosmonauts på Muskelrock!

SCREAMER
Våra lokala metalkämpar Screamer från Ljungby kommer tillbaka till Muskelrock med nya plattan Hell Machine, ny sångare och ny basist. Köp plattan när den kommer 24 februari, kolla in deras roliga videos och gör er redo för ett småländskt metalkalas med Screamer på Muskelrock! Missa inte heller deras egna festival TURBOFEST som går av stapeln 25 februari i samband med deras skivsläpp!

HANDS OF ORLAC
Italiensk doom metal med tvärflöjt inspirerad av kultiga skräckfilmer är något vi är svaga för. Hands of Orlac kom som besökare till festivalen redan 2009 och spelade på Muskelrock 2011. Nu är de tillbaka starkare än någonsin. Fortfarande är den Italienska basen kvar i bandet, fast nu är de nästan mer svenska än Italienska efter några år i Malmö. Det har tillkommit en svensk trummis och två gitarrister sen sist, alla kända från några andra favoritband. Missa inte denna återträff på dansbanan!

Ojojoj vilken festival det kommer att bli! Fortfarande har vi ett tiotal fantastiska artister kvar att avslöja. Bl.a. en av våra mäktigaste bokningar någonsin(Om vi får säga det själva) som aldrig tidigare besökt Sverige. Köp biljett nu & här: www.tickster.com/sv/events/1nh3l9cy08uvk61/2017-06-01/muskelrock-2017

Vi ses på Tyrolen!

Tidigare bekräftade band:
BLOOD CEREMONY(can)
CAULDRON(can)
WITCHFYNDE(uk)
BLACK MAGIC(no)
VOLTAX(mex)
TYRANEX
MAUSOLEUM GATE(fi)
BLACK CAPRICORN
LEATHER LEONE
ANTICHRIST
RAVEN

Biljetter köper du här – LÄNK

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.