Muskelrock släpper fyra nya band till årets festival

0

Universums starkaste festival återvänder för nionde gången till Tyrolen i Blädinge. Kom och njut av fantastisk musik, mat och stämning i den unika 60-talsparken. Tre dagar fullspäckade med konserter med band från när och fjärran och massa andra roliga upptåg den 1-3 juni. Senaste tillskotten till laguppställningen hittar ni nedan!

Från festivalens facebook:

COVEN
Den ockulta rockens drottning & urmoder Jinx Dawson kommer med sitt band till Muskelrock i sommar! Coven var det första bandet att börja använda hårdrockstecknet och det första bandet som spelade in en satanisk mässa på skiva. Deras debutplatta Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls från 1969 är en viktig milstolpe i musikhistorien. Vi ser fram emot att få höra många klassiker från den och även några nya sånger när Coven går på venedigscenen vid midnatt den 3 juni! Det var väldigt länge sedan de sist stod på scen men nu är de redo att återerövra världen och redo att göra sin första spelning någonsin i Sverige! Kom och var med om en historisk konsert!

DESTINY
Svenska Destiny har spelat mörkrock sedan 1982 och släppt ett gäng klassiska plattor. De mest minnesvärda för nostalgiker som oss är debuten Beyond All Sense och uppföljaren Atomic Winter där de även lyckades få Iron Maiden konstnären Derek Riggs att måla omslaget. Nu är Destiny på gång på allvar igen och släppte i höstas plattan Climate Change och redan i höst kommer nästa skiva Global Warming. Så nu äntligen 35 år in i karriären kommer Destiny till Muskelrock!

DEMON HEAD
Danmarks skönaste mopedgäng kommer tillbaka till Muskelrock med fantastisk nysläppt platta på the Sign Records, Thunder on the fields. Missa inte detta fantastiska liveband när de intar dansbanan på torsdagskvällen!

ORKAN
Orkan är ett ganska nytt band på den svenska proggrockscenen. De släppte sin första singel i höstas och deras debutalbum släpps i juni. Vi blev golvade när de spelade på Muskelrockförfesten i Malmö och kände att vi ville se dem på Muskelrock så snart som möjligt. Så nu blir det av redan lördagen den 3 juni!

Festivalen låter också meddela att de nu bara är ett fåtal artister kvar som ska annonseras ut inför årets festival. Dessutom förvarnar de om att biljetterna förmodligen kommer att gå åt snabbt framöver och uppmanar folk att köpa sin biljett direkt på följande länk:
http://www.tickster.com/sv/events/1nh3l9cy08uvk61/2017-06-01/muskelrock-2017

Även funktionärer eftersöks och intresserade kan höra av sig till info@tyrolen.se för att anmäla intresse.

Tidigare bekräftade band:
BLOOD CEREMONY(can)
CAULDRON(can)
WITCHFYNDE(uk)
BLACK MAGIC(no)
VOLTAX(mex)
TYRANEX
MAUSOLEUM GATE(fi)
BLACK CAPRICORN
LEATHER LEONE
ANTICHRIST
RAVEN
GIRLSCHOOL
EDDY MALM BAND
KADAVAR
BANG
IRON CURTAIN
DEAD KOSMONAUT
SCREAMER
HANDS OF ORLAC

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.