Night Viper – Exterminator

0

Listenable Records
Släpps den 20 oktober

Trots sin relativt korta existens ger Night Viper ut sitt andra studioalbum, Exterminator. Den som följt bandet sedan starten för dryga tre år sedan upplever nog ingen större skillnad. Det är fortfarande riv med energiska gitarrer i sann heavy metal-anda. Dock med en känsla av att det här låter bättre på scenen än innanför skivrummets dammiga väggar

Night Viper spiller igen tid. Exterminatior är rakt igenom heavy metal i ett fasligt tempo som ytterst sällan saktar ned. No Escape öppnar med tyngd och svängiga melodier och är ett av albumets starkaste spår. Jag skulle inte bli förvånad om Night Viper även väljer att inleda framtida spelningar med denna dänga. Never Win, liksom All That Remains, inleds med ett lugnt gitarrspel som är uppenbart inspirerat av Metallicas Nothing Else Matters. Men där James Hetfield & Co stannar kvar i det vackra lugnet väljer Night Viper att ösa på, och så småningom landa i samma urladdning som övriga spår. Det är synd, för sångerskan Sofie-Lee Johanssons djupa röst skulle verkligen kunna glänsa i en mäktig ballad.

På tre år är jag övertygad om att Night Viper spelat sig tajta som liveband. För något studioband är de definitivt inte. Exterminatior är ingen milstolpe i karriären och är nog inte heller tänkt att vara det. Materialet är helt och hållet skräddarsytt för att göteborgarna ska leverera energifyllda pub- och festivalgig ute i Europa. Kanske nöjer de sig med det, kanske väljer de att lägga ned mer tid i studion nästa gång.

Betyg: 6/10

Spår:
1. No Escape
2. Summon The Death
3. Never Win
4. Exterminator
5. On The Run
6. Ashes
7. Going Down
8. Lady Bad Luck
9. Revenge
10. All That Remains

Medlemmar:
Sofie-Lee Johansson – Sång
Tom Sutton – Gitarr
Johan Frick – Gitarr
Ruben Åhlander Persson– Bas
Jonna Karlsson – Trummor

About Author