Ny dokumentär om svenska gitarrister

0

10269444_309105075932668_752629669507823929_n
Några av världens bästa gitarrister är från Sverige. Axemen of Sweden är en hyllning och tribut till alla de stora ”Axemen” från Sverige. Detta är en dokumentär om gitarrister, deras historia, utveckling, mål, drömmar och deras kärlek till gitarren. Dokumentären handlar naturligtvis också om deras utrustning, teknik, och deras eviga strävan efter den perfekta tonen.

Några av de musiker som har intervjuats är internationella superstjärnor såsom Kee Marcello (Europe, Easy Action), John Norum (Europe, Dokken), Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen) och George ’Jojje ”Wadenius (Made in Sweden, Blood, Sweat and Tears, Saturday Night Live Band). Men fler musiker väntas medverka på den DVD som förhoppningsvis kommer att släppas senare i år.

Axemen of Sweden är ett självständigt filmprojekt producerat och regisserad av två entusiaster. Anders Morén är en medieproducent samt art director. Björn Carlsson är också mediaproducent men även grafisk formgivare. Båda är gitarrister och har ett stort intresse för gitarrer och sina hjältar. Detta projekt har varit en långvarig dröm för båda producenterna.

För mer information:
Axemen of Sweden hemsida – LÄNK
Axeman of Sweden facebook – LÄNK

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.