Overkill – The Grinding Wheel

0

Nuclear Blast
Släpps den 10 februari 2017

Det finns bara ett band i hela världen som är ett långfinger personifierat och det är New Jersey-thrasharna Overkill. Sedan debuten Feel The Fire (1985) har de levererat aggressivt anti-auktoritär thrash metal som är ett finger i arslet på alla som försöker ge order. Med plattor som Taking Over (1987), Under the Influence (1988) och Years of Decay (1989) i bagaget är det inte konstigt att fans ser det som en självklarhet att Overkill borde ha sin plats i ”The Big 4”.

The Grinding Wheel är en total orgie av käftsmällar från början till slut. Öppningsspåret Mean Green Killing Machine startar köttkvarnen i vilken lyssnare slängs ned och sedan in kommer ut förrän ben har krossats till mjöl och kroppen pryglats till oigenkännlighet. Med träffsäkra riff, klockrena texter och Bobby ”Blitz” Ellsworths rakbladsvassa skrik har denna platta ett rejält driv som visar att Overkill kör vidare med det de skapades för, att få lyssnaren att stå rakryggad och säga ”Fuck you” till den som försöker trampa på dem.

 The Grinding Wheel är en jämn platta som börjar starkt och fortsätter med detta även om den bjuder på skiftningar i tempo och lugnare partier.  Speciellt det avslutande eposet och titelspåret som för tankarna tillbaka till de gamla låtarna Overkill, Overkill II (The Nightmare Continues) samt Overkill III (Under The Influence) och som lämnar lyssnaren mättad men med ett sug efter mer.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Mean Green Killing Machine
2. Goddamn Trouble
3. Our Finest Hour
4. Shine On
5. The Long Road
6. Let’s All Go To Hades
7. Come Heavy
8. Red White And Blue
9. The Wheel
10. The Grinding Wheel

Medlemmar:
Bobby “Blitz” Ellsworth – Sång
D. D. Verni – Bas
Dave Linsk – Gitarr
Derek ”The Skull” Tailer – Gitarr
Ron Lipnicki – Trummor

 

 

About Author