Peter And The Test Tube Babies – That Shallot

0

Arising Empire
Släpps den 15 september

Man kan knappt tro sina öron när ett band fortfarande håller igång efter nästan 40 år i branschen. Men öronen och ögonen vidgas ytterligare när det inte bara är jubileumsturnéer och samlingsalbum som släpps. Peter And The Test Tube Babies är brittiska punk-pionärer sedan 70-talet och släpper år 2017 sitt elfte album. Bandet har även gjort sig kända för sina humoristiska och ironiska texter tillsammans med hyfsat städade framträdanden. That Shallot är inget undantag.

Om det är lycka, eufori och gröna skogar man vill uppleva under That Shallot kommer besvikelsen infinna sig omgående. Ilska, hunger och ironi är bättre överensstämmande nyckelord för att beskriva detta album, trots en långsam start. C U Next Tuesday luktar mer barnprogram än punk. Silicone Beer Gut påminner mest om en jobbig morgonpigg människa och skulle finna sitt kall i 70-talets tonårsmusikal Grease istället för att vara vilsen i denna lök. När Bond-parodin Tramp Killer träffar öronen känns det som att även detta spår tagit en sväng för sent. Låten blir dock chockerande nog en fröjd för öronen samtidigt som ögonen himlar och smilgroparna framträder. 17 Reds spännande stämning är ingenting för den lättstressande individen. Låten startas i långsam takt för att sedan smyga fram snabbare och snabbare tills man vid sista ton har blivit paranoid. Höjdpunkten blir Crap Californian Crap Bands. Inte på grund av titeln, som man däremot kan sympatisera med. Utan på grund av sina grymma riff och ilsket tuggande refräng i typisk punkanda.

Efter några tveksamma stunder visar ändå gubbarna att de fortfarande har kvar glimten I ögat. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Det sägs även att ingen dött av lite ironi. Kanske har Peter And The Tube Babies karriär varit lång och framgångsrik just på grund av detta.

Betyg: 7/10

Spår:
1. In Yer Face
2. C U Next Tuesday
3. None Of Your Fucking Business
4. Wrong
5. Silicone Beer Gut
6. Youth Of Today
7. Say What You Want
8. Tramp Killer
9. When Girlfriends Attack
10. What Next
11. Crap Californian Bands
12. Honesty
13. 17 Red
14. Pissedenstein

Medlemmar:
Peter Bywater – sång
Derek Greening – gitarr
Nick Abnett – bas
Sam Fuller – trummor

About Author