Stone Sour – Audio Secrecy

0

Stone Sour – Audio Secrecy

Slipknots frontman och sångare Corey Taylor har samlat ihop sitt Stone Sour för att följa upp 2006 års megasuccee ”Come Whatever May”. Med bl.a. monsterhiten ”Through Glass” vann man mycket ny mark och nu fyra år senare är det dags att försöka följa upp de minst sagt höga förväntningarna.

Med en liten gnutta av det bästa ifrån allt så tar man sig via ”Audio Secrecy” och låtar som bl.a. förstasingeln ”Say You`ll Haunt Me”, ”Dying” och ”Hesitate” rätt in i hetluften igen.
Det är en nästintill perfekt blandning av sväng ala Foo Fighters, radiorock ala Crossfade och en ytterst liten gnutta av sångarens Slipknot`s senaste utspel. Bäst blir det i de smått fantastiskt
arrangerade balladerna där Corey Taylor verkligen tar för sig och med sin otroligt finstämmiga
röst trollbinder lyssnaren.

Produktionsmässigt har man medvetet tagit det ytterligare ett steg och det låter väldigt tillrättalagt och polerat men med bibehållen tyngd när det krävs. Det låter fett, välgjort och
väldigt dyrt men prislappen är värd varenda krona när Stone Sour visar att de verkligen kan stå på egna ben utan att behöva vara ”bandet med Slipknot`s sångare”.

Skulle man göra en jämförelse på helhetsintrycket så skulle det bli till att jämföra med otroliga Sixx AM – ”The Heroin Diaries”, känslomässigt och vackert men samtidigt rått och iskallt.

En av årets absoluta höjdpunkter!

Bästa spår:

Lyssna på hela albumet på Spotify här!

Lyssna på hela albumet på Grooveshark här!

Kristian Forsell

About Author