RocknRoll Allstars och Sherlock Brothers spelar för oss på Skogsröjet!

0

Pressrelease

.

”Känns som att våren börjar spira och med detta vill vi på Skogsröjet ge er ytterligare två band till årets festival.

.

Först ut ett band som börjar sätta sina spår på Skogsröjet. Återigen säger vi välkomna till grabbarna i RocknRoll Allstars!

.

Vi presenterar även ett band som blivit uppmärksammat för sina kaosartade livespelningar, som ofta kännetecknas av lika stora doser svett och rundgång, vilket vi gärna ser på Skogsröjet i sommar, välkomna säger vi till Sherlock Brothers.”

.

ROCKNROLL ALLSTARS

.
Tre ackords kvalitéts rocknroll och inget skitsnack! Sagt och gjort, grabbarna levererar var de än kommer, vilken scen de än står på, och det är sant!
Till Skogsröjet åker de med glädje och hunger i blicken, Max på gitarr och bakom micken, med ”the raw voice of the south”, som frontman till denna uppsättning av fyra vildar, redo att rocka loss.
Vidare ser vi Staven ”the unpolished sound of vintage guitars” på gitarr,
Bronxen ”the deep fuzz of heavy, cooler than a 60´s chevy” på bas och MATTE ”bringing hard beating rhythm from the concrete jungle of  Stockholm” på trummor.

.

Bingo Rimér är regissör till musikvideon och singeln ”Fuck me im famous”, senaste videon till singeln ”Rockbottom” spelades in i Max lägenhet. Det kommande debut-albumet ”With a twist of lemon” är producerat av Tomas Skogsberg (The Hellacopters, Entombed, The Nomads m.fl). Nu röjer de skogen i sommar igen.

.

”En mix av attityd, punk och rock n roll. Det är ROCKNROLL ALLSTARS!”

.

Medlemmar:

Max Diesel – Sång och gitarr

Tobbe ”Bronxen” Ljunqvist – Bas

Mikael ”Staven” Staverud – Gitarr

Mathias ”Matte” Wanneberg – Trummor

.

Hemsida:

http://www.rocknrollallstars.com/

Facebook:

https://www.facebook.com/pages/ROCKnROLL-ALLSTARS/132343851831

.

Sherlock Brothers

.

Sherlock Brothers är ett femmannaband från Mälardalen som startades under 2004. Åren efter starten producerade och släppte bandet demos, EP:s och album helt på egen hand. I början av 2009 släpptes det egenproducerade debutalbumet vars första singel ”Sleeping Silence” började spelas på radio runt om i landet.

.

Sherlock Brothers har kommit att bli uppmärksammade för sina kaosartade livespelningar som ofta kännetecknas av lika stora doser svett och rundgång. Musiken kan förklaras som grungeinfluerad rock med en unikhet som karaktäriseras av kombinationen av 70-talssväng och rockig grunge försett med ett modernt sound. Skandinaviens största hårdrockstidning Sweden Rock Magazine beskrev musiken på följande sätt.
.

”Sherlock Brothers förebilder är förmodligen Nirvana, Soundgarden och Pearl Jam men västeråsborna har en tydlig egen identitet. Musiken är ömsom ösig, ömsom lugn men inte mellantråkig likt postgrungiga Nickelback och dylika akter.”
.

I samband med uppmärksamheten kring Sherlock Brothers och det egenproducerade albumet skrev de på för skivbolaget Ninetone Records och släppte våren 2011 det ”riktiga” debutalbumet ”Black Cat Tango” producerat av Patrik Frisk (Takida, Corroded, Itchy Daze). Albumet innehåller både den hårt svängiga ”Stay” och nya singeln ”Where Is Nowhere?”. Dagen efter albumreleasen 2011 vann Sherlock Brothers också priset för ”Årets genombrott” på Bandit Rock Awards.

.

Medlemmar:

André Andersson – sång

Alexander Nordqvist – gitarr

Marcus Hellgren – gitarr

Johan Andersson – bas

Andreas Lindqvist – trummor

.

Hemsida:

http://www.sherlockbrothers.com/

.

About Author