Running Wild – Pieces Of Eight – The Singles, Live And Rare. 1984 – 1994 (box)

0

Noise Records/BMG
Släpps den 28 september

Hissa seglen och ladda kanonerna. Running Wild har varit tysta av sig sedan 2016 års Rapid Foray. Nu är de tyska piraterna däremot tillbaka med en skattkista full av gammalt livematerial och hyfsat svårfångade singlar och EP-släpp. Dock känns det som att skattkartan inte ledder till de spanska dublonerna.

Denna tjusiga box är simpel i sin utformning och skyddar väl materialet på insidan. Visst är den retro-osande dubbelsidiga affischen i gigantiskt format en kul detalj och visst är det bra kvalité på alla dessa återsläpp. Dock så är materialet knappast av svårfångad art. Det är första EPn Victim of States Power (1984) som är den riktigt unika detaljen bland klenoderna. I övrigt är det en helt okej blandning av livematerial och singlar. Spelningarna från 1987 respektive 1989 besitter det ljudlandskap man kan förvänta sig av ljudupptagningar från denna era. Just spelningen från 1989 är dessutom ett nytillskott som tidigare bara funnits tillgänglig på VHS. Vad man däremot ska göra med det medföljande ”myntet” vette katten. Det är väl någon kul piratdetalj för den som känner sig tvungen att äga allt tyskarna släppt.

Det material som Running Wild släppt under Noise Records flagga har länge varit ute ur tryck. Å andra sidan har det varit ganska lätt att få tag på skivorna via andrahandsmarknaden. Med andra ord borde de riktigt insatta fansen inte få ut särskilt mycket av denna box. För den som däremot fastnade för bandet efter återföreningen 2011 är Pieces of Eight ett snabbt och prisvärt sätt att fylla på sin piratsamling.

Betyg: 7/10

Innehåller:
1. Ready for Boarding (live-vinyl)
2. The First Years of Piracy (singelsamling CD)
3. Victim of States Power (EP)
4. Bad to the Bone (EP)
5. Wild Animal (EP)
6. Little Big Horn (EP)
7. Lead or Gold (EP)
8. The Privateer (EP)
9. Pieces of Eight – samlingsmynt
10. Dubbelsidig affisch

Text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.