Exklusiv SABATON-spelning på Tons of Rock 2017

0

2014 var det första året som Fredriksten Festning i Halden togs över av sprudlande glada hårdrockare och succén var ett faktum. Den gamla fästningen och dess omgivningar är den perfekta inramningen för en riktigt trevlig helg fylld med öl, kärlek och metal och den 22-24 juni 2017 är det dags igen, dags för Tons of Rock 2017.

Sabaton gästade även debutåret, men 2017 kommer de att vara på plats som ett av nutidens största hårdrocksband. Temat på albumet Carolux Rex utspelar sig runt de historiska händelser där Fredriksten Festning spelade en central roll, då det var här Karl den XII 1718 mötte sitt öde.
Nu, nästan 300 år senare, när albumet att spelas i sin helhet på just denna plats, så kommer stämningen garanterat att vara på topp och historiens vingslag kommer att kännas ända in i märgen.

”2012 spelade vi in ett album som vi dedikerade till svensk historia. Vi döpte det till en av de mest ikoniska kungar som har suttit på Sveriges tron, Karl den XII, mer känd som Carolux Rex. 2017 återvänder Carolus Rex till den legendariska fästningen för en unik kväll, då vi i Sabaton framför albumet och dedikerar det till ”the rise and fall” för det Svenska riket. Se Carolus resa sig!”
-Pär Sundström / Sabaton

Den hittills släppta line-upen är imponerande, då övriga klara band är Candlemass, Airbourne, Satyricon, Sodom, Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake, Spidergawd
och en exklusiv konsert med Emperor som, 20 år efter att Anthems to the Welkin släpptes, kommer att framföra hela albumet live.

Detta blir också den enda möjligheten att se Emperor live i Norge under 2017. Ytterligare ca 30 band tillkommer.

För emr info, besök http://tonsofrock.no/

About Author

Robban är en 31 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!