SJU band klara för Skogsröjet 2012!

0

Vi fick en fantastiskt mail från Skogsröjet! Vad sägs om att redan nu får ta del av sju bokade band?


Läs och fira!


”2011-11-04

Då var det ÄNTLIGEN dags! Vi är redo att ge er de första banden till Skogsröjet 2012. *trumvirvel* Det blir inte mindre än hela 7 band ni får…

Först ut är bandet som fick upprättelse för sitt hårda slit, Anvil, vi ger er även hårdrocksbandet Kingdom Come med Lenny Wolf i spetsen. Vi fortsätter med sleazerockbandet från Hollywood Faster Pussycat, tyska Bonfire kommer och bjuder på sin show, följt av energifulla Ted Poley, för att inte glömma en härlig glädjefylld comeback på Skogsröjet för BADMOUTH och sist men inte minst ger vi er Sister Sin, göteborgarna som gett street metalen ett ansikte. Biljetterna är släppta, första banden är bokade, vi ser fram emot Skogsröjet 2012, hoppas vi ses där!

Biljetterna finns nu att köpa på Eventim.se

Festivalpass: 495 kr + serviceavgift

Festivalpass med campings 595 kr + serviceavgift.

Priserna gäller fram till och med den 31/12. Så passa på att köpa din biljett redan nu.
Varmt Välkomna till Skogsröjet 2012, låt oss göra ytterligare ett succé år tillsammans.”Anvil

Det kanadensiska heavy metalbandet Anvil har funnits i över 30 år och hade en ljus väg till mötes, men medan andra stora band slog igenom ville det sig inte riktigt för Anvil. Bandet gav dock aldrig upp, det hela resulterade i en dokumentär om deras slit att nå toppen.  I och med att filmen Anvil! The Story of Anvil släpptes har bandet fått den uppmärksamhet de förtjänar.  Filmen har kallats verklighetens Spinal Tap.

Sedan 2009 har bandet spelat på nästan alla stora festivaler runtom i Europa och fått göra många stora spelningar.  Anvil har hunnit släppa flertalet album och det senaste som går under namnet Juggernaut of Justice spelades in i Dave Grohls studio i LA. Nu gör de oss äran att inta Rejmyre.

“We won the battle. If it was a battle, we showed the world that we are a real band, good musicians and the real deal,”

”Rock ’n’ roll is the best religion in the world. That’s why we still do it. Why stop?”

Medlemmar:

Steve “Lips” Kudlow, sång
Robb Reiner, trummor
Glenn Five, bas

Hemsida:

http://www.anvilmetal.com/


Kingdom Come

Kingdom Come, bildades 1987 med frontmannen Lenny Wolf i spetsen. Han är också den som står bakom alla av bandets låtar. Många har dragit paralleller till Led Zeppelin då man kan ana en Robert Plant inspiration i Wolfs röst. Bandet slog igenom stort och har sålt över två och en halv miljon album.

1988 kom bandets självbetitlade debutalbum innehållande låtar som Get it On, Loving You och What Love Can Be.

Därefter spelade bandet med Scorpions, Metallica, Van Halen med flera.

Senaste skivan Rendered Waters kom i mars och innehåller nya inspelningar av gammalt material tillsammans med fåtalet nya låtar.

Medlemmar:

Lenny Wolf , sång

Eric Foerster, gitarr

Nada Rahy, trummor

Frank Binke, bzs

Hemsida:

http://www.lennywolf.com/


Faster Pussycat

Det är dags för det amerikanska sleaze rockbandet Faster Pussycat att inta Rejmyreskogen. Bandet bildades 1986 i Los Angeles av sångaren Taime Downe.  Redan 1987 kom det självbetitlade debutalbumet innehållande låtar som Cathouse, Don’t Change That Song och Bathroom Wall. Två år senare kom Faster Pussycats mest sålda album Wake Me When It’s Over, som såldes i över 500 000 ex, där låtar som House of Pain och Poison Ivy  finns med. Bandet har under sina år turnerat med Motörhead, Alice Cooper, KISS och Mötley Crûe och många flera.  Namnet kommer från filmen Faster Pussycat! Kill! Kill! 1993 splittrades bandet för att återförenas igen 2001, med tre av Faster Pussycats originalmedlemmar därav sångaren Taime.  Under 2008 turnerade bandet med L.A Guns och nu är det dags för Faster Pussycat att visa Skogsröjet vad de går för.

Medlemmar:

Taime, sång
Xristian, gitarr
Michael, gitarr
Danny, bas
Chad, trummor

Hemsida:

http://www.fasterpussycat.com/


Bonfire

I år blir det Bonfire som får representera Tyskland på Skogsröjet.  1972 bildade bröderna Hans och Karl Ziller tillsammans med några vänner det som kom att bli Bonfire, men som från början gick under namnet Cacumen. 1978 kom sångaren och frontmannen Claus Lessman till bandet. Debutsingeln gick under namnet Riding Away och första albumet kom 1981 under bandets dåvarande namn Cacumen. 1986 släpptes Don’t Touch the Light under det nya namnet Bonfire. I början av 2011 kom det senaste albumet Branded som blir bandets tolfte studioalbum i ordningen. Under hösten släpps även en liveversion av deras album Fireworks (1987) som sålde guld, och som vid detta släpp går under namnet Fireworks …Still Alive.

Medlemmar:

Claus Lessman, sång och gitarr
Hans Ziller, gitarr
Chris Limburg, gitarr
Uwe Kohler, bas
Dominik Huelshorst, trummor

Hemsida:

http://www.bonfire.de/Ted Poley

Danger Dangers frontfigur, den energifulla Ted Poley gör entré på Skogsröjet 2012, för att visa upp sin solosida. Han började sin karriär som trummis och har varit med i band som Prophet, Bone Machine, Melodica med flera.

Tillsammans med Danger Danger nådde Poley stor succé och har turnerat runt med band som KISS, Alice Cooper med flera. 1993 blev han avskedad från bandet efter att deras tredje album Cockroach släpptes. Efter en utdragen stämning släpptes albumet 2002 och två år senare återförenades Ted Poley med Danger Danger.

Sedan 2003 har Ted släppt två soloalbum Collateral damage och Smile.

Han gjorde nyligen en kortare Sverigeturné tillsammans med The Gloria Story och är nu aktuella för att visa Rejmyre vad han går för.

Medlemmar:

Ted Poley, sång

Doug Odell, bas

Maz Mazza, gitarr

Paul La Placa, keyboard & gitarr

Tony, trummor

Hemsida:

http://tedpoley.com


Sister Sin

Street Metalens ambassadörer Sister Sin, från Göteborg, kommer att sätta sitt avtryck på Skogsröjet 2012. 2002 bildades bandet som hittar sina influenser i Mötley Crûe, W.A.S.P och Accept. Debutalbumet kom 2008 under namnet Switchblade Serenades. Senaste albumet kom 2010 under namnet True Sound of the Underground. Bandet har på senaste turnerat runt med UDO, som besökt oss förra året. Tidigare har bandet även turnerat med Cradle of Filth, W.A.S.P. och Doro och har fått stor respekt både live och i media.

“We just try to deliver good rock-and-roll music with the old-school touch,”

Medlemmar:

Dave, trummor
Benton, bas
Liv, sång
Jimmy, gitarr

Hemsida:

http://www.sistersin.com/


BADMOUTH

BADMOUTH gjorde en succé spelning på Skogsröjet i somras. Deras andra skiva ”Heavy Metal Parking Lot” (Rambo Music/Sony) som är producerad av Chips Kiesbye (Hellacopters, Sator) debuterade som nummer 10 på den officiella hårdrockslistan. Bara i år har dom gjort närmare 30 spelningar i Skandinavien, bla som förband till Cinderella och WASP samt genomfört en succé turné med Gilby Clarke (Guns n Roses) runtom i Sverige där förutom att agera förband även Chris LeMon (bas) och Vinnie Sharpe (trummor) spelade med Gilby. Den 1 November släppte dom en EP kallad ”T – Part three of H.A.T.E” med låtar skrivna av Sofia Talvik, EPn är ett spegelprojekt till Sofia´s ”L – Part three of L.O.V.E”.  Ett minst sagt produktivt och lyckat år och vem vet vad som hänt innan dom rockar i Rejmyre 2012.

Medlemmar:

Tom, sång
Chris, bas
Vinnie, trummor
Randy, gitarr
Mike, gitarr

Hemsida:

http://www.badmouththeband.com/

About Author