Smash Into Pieces – Rise & Shine

0

Gain/Sony Music
Släpps den 27 januari

När Smash Into Pieces 2013 slog sig in på radiokanelen Bandit Rocks spellistor med debuten Unbreakable var de en fräsch bris i en tämligen stagnerat radiorockvärld. Succén var uppenbar och sedan dess har det gått spikrakt uppåt för grabbarna från Örebro. Men om de senaste åren har spenderats med att bestiga framgångens berg representerar Rise & Shine bandets fall ner för stupet på andra sidan.

Det är lätt att se den trend som de senaste åren fått tidigare relativt hårda band att överge sina rötter för att göra mer radiovänlig musik. In Flames, Amaranthe och Trivium står alla skyldiga till detta. Nu har även Smash Into Pieces sållat sig till denna skara. Redan efter inledande Turn It Down står det klart att skivan kommer bestå av elektropopinspirerat radioskval. Inte blir det bättre av att inledningen är skivan högsta punkt och att det sedan bara går utför. Efter att ha lyssnat igenom ett par låtar, som fått undertecknad att nästan somna, nås till sist den absoluta botten med Animal vars horribla syntrefräng får öron att blöda. Det är väldigt svårt att hitta något av de gamla goda Smash Into Pieces i detta album. En liten glimt av strängbändarna Benjamin Jennebo och Per Bergquist återfinns i Rise and Shine, tyvärr trängs dessa undan av den infernaliska synthen som av någon oförståelig anledning dränker hela skivan.

Rise & Shine är ett sorgligt exempel på när ett band försöker skapa musik som ska locka en större publik men misslyckas totalt. Skivan är på tok för mjäkig för att tilltala hårdrockare och rent av för dålig för att passa vanligt folk. Särskilt förvånad blir man dock inte, förväntningarna är inte direkt höga efter att ett hårdrocksband döper sin första singel till YOLO

Betyg: 3/10

Spår:
1. Turn It Down
2. Let Me Be Your Superhero
3. Merry Go Around
4. Higher
5. Animal
6. Stay
7. YOLO
8. Save It For the Living
9. In Love With Love
10. Rise and Shine

Medlemmar:
Chris Adam Hedman Söreby – Sång
Benjamin Jennebo – Gitarr
Per Bergquist – Gitarr
Viktor Vidlund – Bas
The Apocalypse DJ – Trummor

Text: Markus Lassus Bjälnes

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.