Suicidal Tendencies – Still Cyco Punk After All These Years

0

Border Music / The Orchard/ Suicidal Records
Släpps den 7 september

 Redan 1983 startade Suicidal Tendencies sin kamp för att blanda hardcore punk med behovet av att dricka Pepsi. Trettio år in i karriären tar jänkarna däremot och blickar bakåt i tiden. Det som en gång släpptes som sångaren Mike Muirs soloplatta (Lost My Brain (Again, Agin!), 1995) har nu uppdaterats i ny skrud samtidigt som den stoltserar med gamla hederliga moshtakter.

Den som har saknat klassiska harcoretoner med fokus på amerikanskt 80- och 90-tal lär smörja kråset med denna fullängdare. Visst börjar plattan lite väl mjukt med I Love Destruction men mot slutet bygger materialet på sig rejält. Lost My Brain… Once Again stoltserar med både fläskig bas från Ra Díaz men visar också att det inte gör något att gitarrist Jeff Pogan lämnat skutan (något som har renderat bandet från gitarrduo till gitarruno). Kanske är den absolut största behållningen med detta alster tillbakagången till rötterna och det där skitiga som gör att jänkarna lyckas rädda sig från att bli ett retroband som spottar ur sig musik bara för att hålla inkomstpotten vid liv.

När Mike & Co tittar tillbaka i tiden gör de det med en modern fingervisning. Det låter hemtrevligt samtidigt som det är precis tillräckligt galet för att man ska få för sig att bygga skateramper på scen när man kör live. Dessutom, nu när Slayer lägger ned för gott kunde trummisen Dave Lombardo inte hitta en bättre arbetsgivare. You can’t bring me down!

Betyg: 8/10

Spår:
1. I Love Destruction
2. F.U.B.A.R.
3. All Kinda Crazy
4. Sippin’ From the Insanitea
5. Its Always Something
6. Lost My Brain…Once Again
7. Nothin’ To Lose
8. Gonna Be Alright
9. Ain’t Gonna Get Me
10. All I Ever Get
11. Save A Peace For Me

Medlemmar:
Mike Muir – sång
Dean Pleasants – gitarr
Ra Díaz – bas
Dave Lombardo – trummor

Text: Jimmy Wistrand

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.