The Adicts – And It Was So!

0

Nuclear Blast
Släpps den 17 november

Brittiska The Adicts har hållit på sedan 1975. Första fullängdaren landade på skivdiskarna 1981 och från början handlade det mest om punk i form av genren oi!. Efter ett decennielångt uppehåll på 90-talet har de fortsatt ge ut skivor, men dock saktat ner punktempot med stigande ålder. Dåtidens krispiga riff är ersatta av dovare tongångar. 00-talets släpp fram till dags dato handlar mer om poppunk än något annat.

Picture The Scene bjuder på trevlig trallig punk, men huvudriffet låter tyvärr som något man hört tidigare. Samma sak gäller för Talking Shit, där det känns som att ytterligare ett riff från musikhistorien har återanvänts. Flertalet av låtarna följer detta mönster, bandet verkar uppgivet försöka krysta ur sig klämkäcka refränger utan att riktigt lyckas. Love Sick Baby sticker dock ut från punken och levereras i ett härligt lunkande gung som andas Killing Joke. På tal om upprepning så är titelspåret bitvis misstänkt lik Nancy Sinatras These Boots Are Made For Walking. Riktigt pinsamt blir det i introt till Wanna Be, som är ett misslyckat försök till allsångsklassiker. Utöver återvinningstemat på skivan så har den även en annan genomgående företeelse, nämligen basen, som mullrar och dånar plattan igenom men som är onödigt högt mixad.

Stilmässiga ändringar till trots känns det som att The Adicts ständigt brottats med ett Toy Dolls-komplex, att de alltid legat i lä för dessa och aldrig fått till de där riktigt starka låtarna. På sina håll hörs även influenser av Die Toten Hosen. Britterna kämpar tyvärr i en uppförsbacke som de ständigt glider nedför. I upprepningens tecken kunde spåret Deja Vu snarare varit albumtiteln.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Picture The Scene
2. Fucked Up World
3. Talking Shit
4. If You Want It
5. Gospel According To Me
6. Gimme Something To Do
7. Love Sick Baby
8. And It Was So
9. Deja Vu
10. I Owe You
11. Wanna Be
12. You´ll Be The Death Of Me

Medlemmar:
Keith ”Monkey” Warren – sång
Pete ”Pete Dee” Davison – gitarr
Michael ”Kid Dee” Davison – trummor
John ”Scruff” Ellis – gitarr
Davey ”Bastard” Menza – bas

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer