Thy Art Is Murder – Human Target

0

Nuclear Blast
Släpps den 26 juni

En av Australiens största exportframgångar sedan Crocodile Dundee är tillbaka med sitt femte album. Sedan förra släppet för två år sedan har man flyttat fram positionerna ytterligare för att närma sig extrem death metal. Thy Art Is Murder är argare, mer tekniska och politiskt inriktade än någonsin.

Tänk en fyrfilig motorväg med fyra 18 ton tunga långtradare med jetmotorer. Tänk en igelkott som korsar motorvägen. Splash. Det är känslan som infinner sig när första spåret, Human Target, bara är några takter gammal. Det är skoningslöst brutalt och ingen tvekan om att CJ McMahon (sång) aspirerar på tronen som kung över growl. Hans insats skivan igenom är närmast heroisk i allt sitt omänskliga uttryck. Utan att diskutera den politiska innebörden i Make America Hate Again kan man istället nämna de sanslösa riffen. Samarbetet mellan Andy Marsh och Sean Delander (gitarr) är enastående och det är lätt att förundras över teknikaliteterna i deras uttryck. Deras samarbete med resterande rytmsektion är ett ösregn av breakdowns, tempoväxlingar och förvirring på ett positivt vis. Detta avspeglar sig tydligt bland annat på Voyeurs Into Death som är en av plattans starkaste upplevelser. Låten är en obarmhärtig käftsmäll i rak riktning mot death metal.

Human Target är en platta som troligen inte kommer att bjuda in stora massor av nya anhängare. Kanske kommer den också att reta många av de renodlade death core-fansen. Men det går inte att låta bli att fundera på vad Dundee hade sagt om han sprang på Helmet i New York. ”Thats not metal, THIS is metal!”?

Betyg: 9/10

Spår
1. Human Target
2. New Gods
3. Death Squad Anthem
4. Make America Hate Again
5. Eternal Suffering
6. Welcome Oblivion
7. Atonement
8. Voyeurs Into Death
9. Eye For An Eye
10. Chemical Christ

Medlemmar
CJ McMahon – sång
Andy Marsh – gitarr
Sean Delander – gitarr
Kevin Butler – bas
Jesse Beahler – trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.