UPPSALA BJUDER PÅ ROCK

0

….och år är det de ungas tur att ta över scenen.

– Vi har försökt bredda programmet i år och göra det till en musikfestival, till skillnad från i fjol då det var en mer utpräglad rockfestival. Vi kommer att ha band som spelar reggae, folkpop och så hiphop från Bring down the beat. Det blir också en dansföreställning med jazz-, street- och magdans, säger Ellinor Skagegård, pressansvarig för Rock out.

Ellinor Skagegård är själv musiker och kommer att uppträda under lördagen. Hon är tillsammans med Leo Aretakis, Jens Åbland och Gunnar Almqvist huvudansvarig och en av många som jobbar helt ideellt med att få festivalen att fungera.

– Hela festivalen bygger på att folk ställer upp frivilligt och att vi får sponsorer som hjälper oss med till exempel att få hit el så att vi kan ordna med scenerna, ljuset och ljudet, säger hon.

Rock out drog i gång förra sommaren för att skapa tillfälle för unga oetablerade musiker att träffas, lära känna varandra och förstås spela tillsammans. Då som nu har intresserade band fått skicka in bidrag som arrangörerna valt mellan.

Några av de 15 banden som spelar under de två dagarna är Safemode, vinnare av Rockkarusellen 2009, det musikalinfluerade popbandet Kärleksfabriken, rockarna i Raw Diamond och proggrockbandet Mad Artwork. Vi sidan av spelningarna kommer det att ordnas kringaktiviteter i form av en skateboardramp och en teckningstävling där deltagarna har i uppgift att fånga det bästa Rock Outminnet. Nytt för i år är också den öppna scen där det finns möjlighet för vem som helst att underhålla publiken i pauserna. På fredag kväll blir det efterfest på Queen Victoria med Lissie Dancefloor Disaster på scen. Hela evenemanget är även detta år helt gratis.

– Vi vill att det ska vara enkelt att komma hit, scenen och platsen ska vara lättillgänglig för alla. Det är därför vi inte väljer att ha det på Parksnäckan utan vi bygger i stället upp området här på gräsmattorna intill, säger Ellinor Skagegård.

Ambitionen är att Rock Out ska växa och bli en årlig musikfestival i Uppsala.
– Vi vill att det här ska bli en riktig festival, att vi i framtiden ska kunna boka mer etablerade artister, säger Elinor Skagegård.

Kung Henry agerar även denna gång konferencier under fredagskvällen och på lördag tar Rune Strömbom från bandet Satans Terror Patrol över. Festivalen inleds med att alla inblandade marscherar från Stora Torget i Uppsala med plakat och skyltar för att locka med sig publik till Stadsträdgården.

Källa: unt.se

About Author