Vojd- The Outer Ocean

0

High Roller Records
Släpps den 23 februari

Stockholmsbandet Vojd, tidigare Black Trip, är tillbaka med sin tredje skiva The Outer Ocean. Ett alster som till skillnad från tidigare album inte har stressats fram. Istället har materialet tillåtits mogna som ett fint vin med smaker av hårdrock och äkta punk. Ett namnbyte är med andra ord inte alltid ett dåligt val.

Introduktionen till The Outer Ocean börjar med melankoliskt tempohöjande Break Out som visar en ny sida av Joseph Toll. På tidigare verk har stressen varit ett faktum och texterna rabblats fram i en himlastormande fart, nu lyfts istället dragningskraften i den variationsrika sångrösten fram. Punken är en röd tråd rakt igenom albumet som knyter presentsnöret kring hårdrockspaketet. Bandets gitarrgeneraler Linus Björklund och Peter ”Flinta” Stjärnvind har lagt ned extra mycket kärlek i de vinande riffen som stundtals tar oss tillbaka till den äldre hårdrockens glansdagar. Trummisen Anders Bentell har återkommande överraskningar att bjuda på och eggar upp musiken så till den grad att trumhinnorna stampar takten av lycka. Avslutande To The Light må dra mer åt glansig hårdrock än punk, men även det är en sida som stockholmarna behärskar med bravur.

Tänk att ett namnbyte, med medföljande uppdatering av musiken, kunde vara ett så vinnande drag. Att sakta ned på tempot och låta albumet ta sin tid har inte bara vitaliserat den energiska råa mixen av punk och hårdrock. Den har även gett ett nytt skimmer över kvartettens retrodoftande hitkavalkad.

Betyg: 8/10 

Spår
1. Break Out
2. Delusions In The Sky
3. Secular Wire
4. The Outer Ocean
5. Vindicate Blues
6. On An Endless Day Of Everlasting Winter
7. Heavy Skies
8. On The Run
9. Dream Machine
10. Walked Me Under
11. To The Light

Medlemmar
Joseph Tholl – sång och bas
Linus Björklund – gitarr
Peter “Flinta” Stjärnvind – gitarr
Anders Bentell – trummor

Text: Gabi Mattsson

About Author