Cult Of Luna – YEARS IN A DAY – Live in Paris

0

Indie Recordings
Släpps den 21 april

För inte allt så länge sedan var Cult of Luna ute på turné med Julie Christmas. Ett samarbete som kom att överraska stort bland både fans och publik. Att detta skedde i kölvattnet av hyllade skivan Mariner(2016) verkade bara ha varit extra söt grädde på moset. Men det är inte från denna turné som bandet har valt att föreviga sin invecklade blandning av metal och postrock i DVD-format. Istället har gruppen fokuserat på en två timmar lång spelning från Paris och La Gaîté Lyrique. I sin helhet ett inte alltför dumt tilltag för att äntligen låta folk se något mer än gastkramande strobeljus. I sina mer långsamma partier en gäspning.

Det börjar inte alltför pjåkigt. Introt är intrigskapande och pulserar i takt med ett lätt adrenalinpåslag. Även valet av vinklar, klippning och placering av kameror som glider fram på väloljade skenor känns professionellt ut i fingerspetsarna. Det är lite som att Space Mountain skulle möta en brölande käftsmäll toppat med lagom psykedeliska bändningar av tidsrymden. Allt som allt en klassisk Cult of Luna-konsert där ljudkvalitén har satts på anabola steroider.

Problemet med Cult of Luna är att hur många kameror du än lägger in i mixen så går det aldrig att skapa den hypnotiserande känslan som infinner sig på plats. Det blir alltid en fruktansvärd blek kopia som går över till tradighet när det saknas en stark frontperson som kan kompensera för bristen på magi. För helt ärligt, bandet slår rekord i att stå stilla på scenen och det sista man vill se på en Live-DVD är ett likstelt band. Då tar jag hellre ovissheten och ett förblindande av strobeljus. Det ger mig åtminstone illusionen av att det sker en massa asballa saker bakom kulisserna.

Betyg: 6/10

Medlemmar:
Johannes Persson – Gitarr och sång
Magnus Lindberg – Trummor
Andreas Johansson – Bas
Fredrik Kihlberg – Gitarr och sång
Kristian Karlsson – Keyboard och sång
Thomas Hedlund – Trummor och slagverk

Text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.