Iron Maiden släpper TV-spelet Legacy Of The Beast

0

(Denna artikel är en direkt översättning av Blabbermouths artikel som går att läsa på denna LÄNK.)

maiden spel

Roadhouse Interactive, 50cc Games och metallegenderna Iron Maiden har meddelat att ”Iron Maiden: Legacy Of The Beast”, ett actionfyllt, gratis RPG-spel genomsyrat av Iron Maiden-mytologi kommer att lanseras världen över den här sommaren på iOS och Android-plattformar. 

Efter en rad framgångsrika actionsporttitlar för Red Bull Media House, Warhammer 40 000: Carnage, spelworkshopen ARPG och Food Battle: The Game för youtubesensationen SMOSH har Roadhouse Interactives utvecklings- och publiceringsdivisioner arbetat hand i hand med Iron Maiden och deras Phantom Music Management team, som har beviljat enastående tillgång till valven i syfte att skapa ett autentiskt Iron Maiden spel.

Utvecklat i nära samarbete med Iron Maidens ledning, tar spelaren på sig rollen som bandets legendariska maskot, Eddie, i sina olika former – var och en med unika förmågor. Spelaren utforska nya världar, reser genom tiden, och kämpar en avgjutning av dramatiska och engagerande karaktärer som hämtats från den expansiva katalogen av Iron Maidens album och konst. Spelupplägget är förstärkt med ett soundtrack med hjälp av låtar som sträcker sig över hela bandets karriär, inklusive tidigare ohörda liveinspelningar av Iron Maiden klassiker, anpassade för spelet av ingenjören Tony Newton under noggrann granskning av basisten och grundaren Steve Harris.

”Vi har alltid trott att Maidens musik och bilder med Eddie skulle vara perfekta för spel och det är något vi har tänk på att göra igen efter Ed Hunter från 1999. Nu år 2016 kan alla spela det på en smartphone, vilket gör det ännu mer tillgängligt för alla våra fans och även alla gamers där ute”, berättar Harris.

Iron Maidens senaste album, The Book of Souls släpptes i september 2015 till allmänhetens och kritikernas hyllning och slog sedan första plats i över 40 länder och stärkte dessutom bandets position som en av de mest relevanta och inflytelserika inom musik idag. I år kommer de att åka på världsturnén ”The Book of Souls” och med en fläkt av spänning på högvarv är det perfekt tid att expandera Iron Maidens legend genom spel.

”Iron Maiden: Legacy Of The Beast” kommer att finnas tillgänglig senare i år på iOS och Android-plattformar. Se ironmaidenlegacy.com för pågående utsläpp om spelet.

About Author