Kanadensiska Anvil släpper kaffe

0

ImageProxySveriges Rock Coffee har släppt två nya märkeskaffebryggningar med kanadensiska metallegenderna ANVIL: Anvil Ground Coffee och Anvil Espresso Beans. Rock Coffee grundades av Jonatan Samuelsson – kaffevän, musiker, rockare, make och far. Tillsammans med sina vänner Fredrik och Micke från Alingsås Kafferosteri, har han även skapat kaffe för rockband som Dead By April, Safemode, Noice och Kee Marcello(EUROPE).

I den mysiga lilla staden Alingsås utanför Göteborg hittar du Alingsås Kafferosteri – ett rosteri som ger medborgare med god smak ekologiska och rättvisemärkt-certifierat kaffe. Runt byn Subirana i Azul Meambar-regionen, 1300 meter över havet, högt uppe i bergen i Honduras odlas Alingsås Kafferosteri av kooperative COMISUL, som består av 140 medlemmar. Endast de mogna bären plockas när de väljs ut och skördas försiktigt för hand. På detta sätt kan flera skördar tas tillvara på under säsongen från december till mars.

En sak som gör detta kaffe unikt är att kooperativet torkar kaffet i den enda anläggningen i sitt slag. Anläggningen är helt bortkopplad från elnätet och drivs av solenergi och pellets tillverkade av kaffeavfallsprodukter. Det är inte bara bra då det ersätter trä från regnskogen, men bidrar också till att den goda smaken bevaraa i kaffet.

För mer information kan ni besöka Rock Coffes hemsida – LÄNK

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.