Lik – Carnage

0

Metal Blade Records
Släpps den 4 maj

Sedan debuten 2015 har Stockholmstrion fortsatt att grotta ner sig i det bästa som svensk death metal har att erbjuda. Andra fullängdaren följer i samma massiva, melodiösa höghastighetsmusik som Mass Funeral Evocation (2015) gjöt grunden till. Förutom klassiska Grave och Entombed-riff får även melodier á la Amon Amarth och till med Iron Maiden slåss om utrymmet.

I inledande To kill vrålar sångaren Tomas Åvik om att han är född till att döda och att han är ett freak på fri fot. Två hårt slående metaforer som sätter prägel på hela albumet. Det är hårt och ljudmattan är stundtals väldigt tung. Känslan av en stor, framrusande långtradare utan ljuddämpare är inte långt borta i exempelvis Celebration of the Twisted. Den känslan lättas snabbt och ofta upp av melodiösa partier som ger lyssnaren en chans att hämta andan. Introt till Left to die ger vibbar av gamla österrikiska trion Pungent Stench för att sedan rycka en tillbaka till Sverige och Entombed i första minisolot. Chris Barkensjö gör ett stabilt och bra jobb på trummorna i allt från rejält kängtempo till något lugnare bakåtlutad death metal som i The Deranged.

Carnage är ett klassiskt death metal-album i modern tappning. Det går att hitta många referenser till förr men även mer moderna inslag i en bra blandning som håller intresset uppe hela vägen. Med denna trio av lössläppta freaks kan jag absolut tänka mig fler besök på Dr. Duschankas mörka klinik.

Betyg: 8/10

Spår:
1. To Kill
2. Rid You of Your Flesh
3. Celebration of the Twisted
4. Dr. Duschanka
5. Left to Die
6. Cannibalistic Infancy
7. Death Cult
8. The Deranged
9. Only Death is Left Alive
10. Embrace the End

Medlemmar:
Chris Barkensjö – trummor och sång
Tomas Åkvik – sång och gitarr
Niklas Sandin – gitarr och bas

Text: Henrik af Forselles

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.