Lordi – Sexorcism

0

RCA Records
Släpps den 25 maj

En vinst i Eurovision, en skräckfilm, listettor, frimärken, tio album och till och med en egen Cola. Finnarna i Lordi har mycket att skryta om. För två år sedan släpptes Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy) och nu är det nioende gången gillt för finnarna. Att bandet har varit igång sedan 1992 och är skickliga musiker spelar tyvärr ingen roll. Sexorcism är precis vad man väntat sig och sedan mycket värre.

Ett snabbt ögonkast på låttitlarna ger intryck av att en nyligen könsmogen tonåring knåpat ihop det hela. Musikaliskt är det ett album som enbart lämnar mig halvnöjd med sina svängiga refränger och synthiga 80-tals vibbar. The Beast Is Yet To Cum är ett exempel på en högst omogen titel där sången låter som en galen kärrings skrik. Dessutom trodde jag att kvinnliga stön i låtar var utdaterat. När Mr Lordi (sång) under Slashion Model Girls sjunger om en tjej med modelldrömmar som sedan blir drogad och försöker fly, undrar man om det hela är ett skämt. Under Naked In My Cellar lyckas även textförfattarna framstå som rena psykopater.

Det är inte varje dag en skiva lämnar en mållös. Lordi lyckas däremot vara så otroligt patetiska att hjärnan inte ens kan hantera det. När alstret dånat färdigt är det nästan så att man skäms över att ens ha lyssnat. Det är med nöd och näppe den här sexist-soppan simmar kvar på ytan och förhoppningsvis är det sista gången monstren i halloweenkostymer levererar dessa äckliga rader.

Betyg: 1/10

Spår:
1. Sexorcism
2. Your Tongue’s Got The Cat
3. Romeo Ate Juliet
4. Naked In My Cellar
5. The Beast Is Yet To Cum
6. Polterchrist
7. The Documented Phenomenon
8. Slashion Model Girls
9. Rimskin Assassin
10. Hell Has Room
11. Hot Satanned
12. Sodomesticated Animal
13. Hautning Season

Medlemmar:
Mr. Lordi – sång
Mr. Amen – gitarr
Mr. Ox – bas
Mr. Mana – trummor
Ms. Hella – keyboard

About Author