Officiella packlistan inför festivalsommaren

0

DSC0856Nu börjar nedräkningen till festivalsommaren, trots att vi precis firat pingst. Redan till helgen dundrar festivalpremiären igång med Metallsvenskan och nykomlingarna Westbay Heaven & Hell och innan vi hinner återhämta oss från dessa är det dags för Muskelrock som i år  har 5-årsjubileum. Vad kan vi vänta oss av Småland om inte heavy metal i bästa klass, frågan är bara vilka band det blir?

Så när det är dags för förberedelserna står vi ju alltid där med en för liten väska och för mycket bra saker att vilja packa ner. Det drickbara vi vill packa med kommer garanterat leda till övervikt bagagemässigt i vilket fall. Vi på Crank it up har tillsammans mer er läsare försökt att sammanställa en packlista som ett tips på vägen. Vare sig du är ny festivalare för i år eller ser dig själv som världens festivalveteran, kanske du kan hitta några tips att fylla väskan med.

 

• Silvertejp (alla vet att silvertejp lagar ALLT!)
Våtservetter (en i ansikten och en på kroppen och du är som ny igen)
Deodorant (du kommer känna dig som en ouppackad leksaksbil)DSC0829
Pannlampa (häng från taket i tältet när det blir mörk så att du hittar det du söker, oavsett om det är ölen eller ragget)
Resorb (30 grader och sol, en hel vecka ute, klart man behöver vätskeersättning. Vad använder ni det till?)
Fickkniv (dock är vi lite osäkra på om man faktiskt FÅR ta med sig en sådan, men man kan alltid prova)
Ipren-gelé (för ömma festivalfötter t.ex)
Skavsårsplåster (om iprenen inte gjort utlovade underverk)
Värktabletter (Det är inte kul att ha ont någonstans på festival så packa med ett mini-apotek)
Koltabletter (som sagt att må kasst på festival drar ner stämningen, Kinamaten på Wacken hade rykten enligt vår tipsare att också ha ovana att göra det. Koltabletterna finns där som din vita riddare i kriget mot kinamaten)
Solstol (till campet eller att bära med till dina nya vänner i deras camp)
Partytält (vare sig det regnar eller solen skiner är partytältet din trogna vän)
Musikspelare (blås bort granntältet med en fet boombox!)
Listerine (glömmer du tandborste så glöm för allt i världen inte listerine, mycket bättre än att skölja med Minttu!)
362d95d4213da178e417279ee0875697Snacks (Körde chokladbollar på Srf 12 medan vännerna körde muminkex. Alltid gott att mumsa på något i campet och håller fyllan där den skall vara. Klassikern knäckebröd och mjukost i valfri smak vinner nog det flesta festivalbesökares röst – se bara till att det är något som klarar värmen i tältet något sådanär)
Plattång (tipsar långhåriga Ted om, jag kontrar med batteridriven?)
Toalettpapper (du vet aldrig när eller vad du kommer att behöva det till)
•  Klädombyte för alla väder (visst låter jag som en äkta tjej när jag skriver detta men torra och varma kläder framförallt torra strumpor är värda att hugga av armen för när det krisar. 2009 var det minus 2 grader när Europe spelade och sedan år 2010 kan jag skvallra om en artist (som även är klar för årets SRF) som bad väldigt snällt att få låna mina leggings för att ha under jeansen.)

 

Stämplar mamma rätt i pannan efter sista punkten men ni kommer tänka på mig alla kvällar ni fryser och ni som lyssnade på tipset kommer tänka på mig med värme och kärlek dessa festivalkvällar.  / Festivalmamman som alltid packar mycket, varmt och aldrig svart.

About Author