Up n Crankin’ med Ambush

0

Up n Crankin’ är vårt helt nya kategori där vi vill lyfta fram band som vi tror lite extra på. Med presentationer och korta intervjuer hoppas vi på att ni skall kunna hitta nya spännande band att lyssna på här.

ambush2

Band: Ambush
Stad: Växjö
Genre: Heavy Metal

Ambush är det nya stjärnskottet på den svenska heavy metal-himmeln. Ikväll, den 28e September, har de sin debutspelning hemma i de småländska skogarna – närmre bestämt på Bandstationen i Ryd.
Crank it Up tyckte detta var ett ypperligt tillfälle att lyfta fram detta hårt jobbande band och ställa dem några frågor.

När startade Ambush och hur kom det sig?

– Vi startade bandet för drygt ett halvårsedan. Hårdrocken har alltid varit prio 1 i våra liv så det fanns ingen anledning att inte börja spela tillsammans då vi va/fortfarande är tighta vänner.

Har ni några planer på en debutplatta?

– Javisst! redan nu i Oktober så ska vi börja spela in den första riktiga skivan. Det ska bli kanon att komma in i studion och börja bygga på något nytt riktigt hårt, snabbt och vasst från grunden.

ambush

 Vad är det i det småländska vattnet som gör att musiklivet växer så bra just  där?

– Intresset finns nog i alla landskap i hela Sverige men vi från Växjö har nog väldigt  mycket att  tacka band som Bullet och The Scams som stolta visar att ett tydligt  rockalternativ faktiskt  fungerar. Det är kul!

 Om ni skulle göra en Ramlösa Heavy Metal edition – vilken smak skulle den  ha?

– Den skulle nog vara ganska avslagen, ljummen och på burk. ”Med smak av festivalfylla  och  snus” kanske det skulle stå på etiketten.

 

Skinnpaj eller skinnväst? – Västen under Pajen
Lugg eller mustasch? – Kort lugg och lång mustasch
Öl eller whisky? – Öl
Les Paul eller Flying V? – Flying V
Sci-fi eller fantasy? – Öl
Ambush på Spotify
Ambush på Facebook

About Author