Walking With Strangers, Soilwork – Kägelbanan, Stockholm

0

Datum: 30 april 2015

Walking With Strangers
MG_2064
Det är med ett hejdundrandes drag som Trollhättans Walking With Strangers drar igång kvällen festligheter. Med ett headbangande och ett hoppande utan dess like spatserar grabbarna in på scen. Orden ”Kom igen nu Stockholm!” viner ofta ur frontmannen Robin Schultz strupe i ett försök att få publiken att följa bandets vilda show, tyvärr till liten nytta. Det är allt för lugnt bland åskådarna. Inte förrän bandet river av Dead Hand, drygt halvvägs in i spelningen, börjar folk bli varma i kläderna. Att sedan se bandet och publiken existera i symbios är en fröjd för ögat. Tyvärr kan inte samma sak sägas om örat, eftersom att diverse tekniskt strul och en alldeles för högt mixad baskagge fäller lyssnarupplevelsen.

Bäst: Clouds
Sämst: Echoes
Betyg: 6/10

Fler bilder på Walking With Strangers hittar ni här – LÄNK

Soilwork
MG_2237Sedan starten för 20 år sedan har Helsingborgs Soilwork placerat sig i framkant av den svenska metalscenen. Detta syns tydligt på ett fullsmockade Kägelbanan som har övergått från konsertlokal till ångbastu. Med svetten drypandes från såväl åskådare som musiker drar sextetten igång klimaxet på denna mycket speciella valborgsmässoafton. Vad som genast märker är detta är en av de mest brinnande åskådarmassorna som jag har bevittnat. Inte ens för en sekund kan publiken stå still utan det är alltid någon som antingen hoppar, moshar eller vildsint headbangar. Den goda sinnestämningen smittar fort av sig på Soilwork som bjuder på en herrans liveshow blandat med gott om publikfrieri.

Tyvärr sänks den grymma showen av en tämligen kass ljudtekniker. Från start till slut ligger trummorna alldeles för högt i mixen. Baskaggarna dränker de flesta av gitarrernas höga toner och blast beatsen dränker i princip allt annat ljud. Denna miss får några av bandets bästa låtar, såsom Nerve, att låta mediokra. Några undantag finns dock i form Distortion Sleep och Follow The Hollow som trots en dålig ljudbild håller måttet. Jag blir dock väldigt besviken när ett sådant gyllene band som Soilwork tappar så pass mycket på grund av en amatör bakom mixerbordet.

Bäst: Distortion Sleep
Sämst: Ljudbilden
Betyg: 7/10

Fler bilder på Soilwork hittar ni här – LÄNK

Text: Markus Lassus Bjälnes
Foto: Sandra Thulin

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.