Blues Pills – Holy Moly!

0

Blues Pills Holy MolyNuclear Blast
Släpptes 21 augusti

I Närkes djupaste skogar har bluesrockbandet Blues Pills de senaste åren byggt upp sin tillvaro och studio. Det är också i dessa jordnära omgivningar som deras senaste alster omsorgsfullt har tagit form.

Holy Moly! är bandets hittills starkaste och stundtals mest nakna album. Inledande Proud Woman är ett rakt nummer som med sin råa enkelhet serverar gott om utrymme för Elin Larssons (sång) starka röst. Hela ensemblen brakar på Low Road loss i en febril högoktanigt fartfylld dänga. Det är ett sådant där spår en vill ha på listan med ”köra-fort-på-ödslig-landsväg-låtar”. Den rakryggade Kiss My Past Goodbye, om att hålla huvudet högt oavsett vad, bjuder på grymma fuzziga riff och solon. Zack Andersson (gitarr) sätter här ner foten och visar var det blå rockskåpet ska stå. Avslutande Longest Lasting Friend blir ett lugnt och stillsamt farväl som låter Elin briljera ovanpå ett smakfullt plockande gitarrkomp.

Från att ha spelat en skitigare bluesrock med inslag av både garage och psykadelia har bandet efter år av slitsamt turnerande nu varvat ner och startat om. På denna skapelse är det avskalat och mer rakt på sak. Plattan lämnar en med eftertanke och en önskan att få ta större del av musikernas tillkännagivanden.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Proud Woman
2. Low Road
3. Dreaming My Life Away
4. California
5. Rhythm In The Blood
6. Dust
7. Kiss My Past Goodbye
8. Wish I’d known
9. Bye Bye Bird
10. Song From A Mourning Dove
11. Longest Lasting Friend

Medlemmar:
Elin Larsson – sång
Zack Andersson – gitarr
André Kvarnström – trummor
Kristoffer Schander – bas

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.