Burning Witches – Dance With The Devil

0

Nuclear Blast
Släpps den 6 mars

Sedan starten 2015 har Burning Witches hållt en hög hastighet och inget tyder på att de tänker sakta ned, i år är de nämligen tillbaka med platta nummer tre. Huruvida deras heavy metal har utvecklats eller ej är en annan fråga.  

Skivan inleds med Lucid Nightmare, en lagom lång kreation som skriker av djärvhet, vilket gör den till en perfekt låt att inleda plattan med. Men sedan blir det tydligt att musiken låter som den brukar göra och att bandet håller samma riktning som tidigare. Burning Witches verkar veta hur dom vill ha det; traditionell heavy metal helt enkelt. Å andra sidan är Lucid Nightmare en riktigt tung låt och definitivt en av albumets bästa. Därefter kommer titelspåret, Dance With The Devil. Både denna och föregångaren briljerar med refränger som limmar sig fast på hjärnan. Ett omväxlande sound möter vi sedan på Black Magic och även om titeln är likadan som Slayers klassiker har Burning Witches gjort en betydligt långsammare låt. Sedan tappar skivan kvalité och andra halvan blir helt enkelt för enformig för sitt eget bästa. 

Den röda tråden albumet har är intressant, men det är svårt att skaka av sig känslan av att det ligger en viss fjantighet över titel och innehåll. Satan hit och satan dit, när musiken varken är old school eller nytänkande känns det ansträngt och oäkta. Burning Witches har kommit en bra bit på vägen men det är tveksamt om de verkligen har hittat sin egen unika fåra.

Betyg: 6/10 

Spår
1. The Incantation
2. Lucid Nightmare
3. Dance With The Devil
4. Wings Of Steel
5. Six Feet Underground
6. Black Magic
7. Sea Of Lies
8. The Sisters Of Fate
9. Necronomicon
10. The Final Fight
11. Threefold Return

Medlemmar
Jeanine Grob – bas
Lala Frischknecht – trummor
Romana Kalkuhl – gitarr
Sonia Nusselder – gitarr
Laura Guldemond – sång

Text: Wendy Juneström

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.