Diabolical – Eclipse

0

Diabolical - EclipseIndie Recordings
Släpps den 15 februari

Dödsmetallarna Diabolical visar sig återigen på jordens yta efter en kreativ tid nergrävda i studiobunkern. Nu när himlakropparna tävlat färdigt om att överskugga varandra kommer deras efterlängtade sjätte fullängdare Eclipse. Det vankas fantastiskt nyskapande kreationer. 

Här blandas det ljuvligt mellan black metal, death metal och operaliknande partier som får en att undra om Behemoth och Rotting Christ fått ett kärleksbarn. Skivan öppnar med mäktiga We Are Diabolical som är en riktig käftsmäll och man behöver inte något kaffe efteråt för att vakna till. Beroendeframkallande Betrayal öser på med en enorm kraft och energi som gör den helt oemotståndlig. Black Sun levererar spännande och nytänkande melodier med magisk körsång. Snabbtåget Failure får yxan att ramla ur handen med sina snabba och kraftfulla taktbyten. Det blir storslaget värre i Inception där Sverker Widgen (sång och gitarr) growlar på från en djupare avgrund än tidigare skådat. Skräckinjagande Hunter går från rått och köttigt metalbank till vackra pianomelodier och oväntande tempoväxlingar. 

Uppbackade av en pampig 20-mannakör visar Sundsvall grundade Diabolical en nyskapande och välproducerad kavalkad av musikaliska genidrag. Dom tar med lyssnaren till ett mörkt slagfält där tyranner jagar den svarta solen på ett svekfullt och djävulskt sätt. Detta underskattade band spelar definitivt i samma liga som bra mycket större och mer hypade extremmetalakter. 

Betyg: 9/10

Spår
1. We Are Diabolical
2. Betrayal
3. Black Sun
4. Failure
5. Inception
6. Hunter
7. Tyranni
8. The Fire Within
9. Requiem

Medlemmar
Sverker Widgren – sång och gitarr
Pär Johansson – trummor
Dan Darforth – bas
Carl Stjärnlöv – gitarr

About Author