EP Recension: Astronoice – ”The Will”

0

Astronoice är ett progressivt metalband från Skövde med influenser som NIN, Machine Head, Mastodon, Khoma etc vilket gör sig till viss del påmind i musiken.

Man siktar inte på den helkommersiella genren utan håller sig till långa epos med många vändningar och tvister i låtarna, något som bandet hanterar alldeles utmärkt, ingenstans känner man att man vill ha slut på låten eller skippa till nästa.

Kompetensnivån på bandet är högt och även om jag har svårt att få fram var de spelat in sin senaste EP ”The Will” med låtarna ”The Altar”, ”The Burden”, ”The Resistence” och ”The Fall” så är det hela väldigt välproducerat och genomtänkt, allt låter inköpt platta.

Sångaren Jonathan är verkligen bra, jag vet inte riktigt var så många band hittar så bra sångare – de växer verkligen inte på träd, men det är bara att gratulera då han verkligen bär bandet framåt och höjer verkligen det även i övrigt utmärkta instrumentiella.

Tyvärr finns det som för så många andra band, alldeles för lite info om dem att hitta, i alla fall enkelt på nätet. Jag vill veta var skivan är inspelad, lite bakgrund och kanske framförallt få veta på ett enkelt sätt när de kommer till en stad nära mig så att jag får blidka min nyfikenhet på ifall de är en produkt av en skiva eller ifall de kommer att leverera lika mycket live!

Skivan lämnar en känsla av domedag över sig och med tanke på bandets härkomst kanske man får en sådan känsla om man växt upp granne med Bert Karlsson och hans dansbandsmecka i Skara.

Favoritspår: The Alter

Betyg:  8/10


Jonathan: Vocals and guitar
Joakim: Guitar and backing vocals
Victor: Bass guitar and backing vocals
Riku: Drums


About Author