Exklusiv svensk singelpremiär med Jack Dalton

0

11720073_10153327583639003_508546647_n

Jack Dalton är ett up-and-coming norskt hardcore/rockband. De är däremot inte ditt stereotypiska hardcoreband, utan bjuder även på delar av post-rock och metal, och strävar alltid efter att skapa ett unikt sound. Bandet, som beundrar 90-tals hjälten MacGyver så mycket att de döpte bandet efter serien, har turnerat i både Norge och Europa. Deras nya album är producerad av både Matt Bayles (Mastodon, Blood Brothers, Alice in Chains) och Jörgen Munkeby (Shining), vilka har givit albumet den distinkta karaktär som ett hardcorealbum anno 2015 behöver.

Vi på Crankitup är stolta att åter igen få arbeta med Indie Recordings och som exklusiv svensk media få premiärspela bandets singel Past Swallos Love från albumet med samma namn som släpps den 14 augusti i år.

Bandet har följande att säga om låten:

”Låten är en av våra favoriter på albumet. När vi hade spelat in låten var inte Matt (Bayles) helt nöjd, det saknades något i kören på refrängen och avslutningspartiet. Matt ringde en kille ner på gatan och undrade om han kunde komma droppe in i studion för att sjunga lite. Vi sprang till affären för att köpa några öl, så att vi åtminstone kunde erbjuda honom det när han kom upp. Det var Ben Verellen från Helms Alee och Verellen Amps som plötsligt dök upp. Han hade också av en tillfällighet byggt allt amperna vi spelade in albumet med. Så kvällen spenderades med att vi drack upp ölen som vi hade köpt till Ben medan han stod att skrek tills Matt sparkade ut oss eftersom han skulle mixa. Som tack för hjälpen, vi gick ned till Bens affär med den finaste whisky i mils omkrets (eller åtminstone en kilometers radie). ”- Jack Dalton

About Author

Robban är en 31 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!