Festivalserie: Graspop Metal Meeting

0

Graspop+Metal+Meeting+2013+Website_poster_29042013Artikeln om Graspop Metal Meeting är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Copenhell, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

Från början var Graspop inte tänkt att vara en heavy metal-festival. Men när den första upplagan gick av stapeln 1996 kunde 10 000 personer under en dag bevittna 15 band, där Iron Maiden och Type O Negative stod som headliners. Numera ses man som en etablerad tredagarsfestival som äger rum den 28-30 Juni i Dessel, Belgien. I likhet med 1996 års festival står Iron Maiden som headliners, denna gången tillsammans med Twisted Sister och Slipknot. I år beräknas 140 000 personer vara på plats.

Trots festivalområdets relativt lilla omkrets, ca 4 km, räknas detta som en av de största festivalerna i Europa. I år gästar band som Korn, Within Temptation, In Flames, King Diamond, Saxon och ytterligare 70 band på Graspops fyra olika scener. Bland dessa finner vi förutom In Flames även svenska band som Hypocrisy, Ghost, Bullet, Crucified Barbara och Entombed m.fl.

För en dag betalar besökaren 80 euro, vilket är lite drygt 670 svenska kronor. För alla tre dagar lägger man ut 160 euro (ca 1300 kr) För 265 euro har man även möjlighet att köpa till en VIP-biljett, det vill säga lite dryga 2 200:-. Än är det inte försent att få sig en biljett till en av Europas hetaste festivaler den här sommaren, för mer information tryck här.

På 17 år har man växt från att vara en endagsfestival med 10 000 besökare till att nu vara en av Europas mest kända och etablerade festivaler med över 100 000 besökare sammanlagt. Kommer du vara på plats i Dessel, Belgien i slutet av Juni?

About Author