Festivalserie: Helgeåfestivalen

0

posterfbArtikeln om Helgeåfestivalen är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Rockstad:Falun, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

Strax utanför Kristianstad i den lilla byn Knislinge har Helgeåfestivalen anordnats sedan 2006. Vägen har inte varit lätt och det har tagit sin tid att bygga upp evenemanget. Det är först nu som arrangörerna för den skånska festivalen känner att de är på rätt väg och mellan den 29 – 31 Augusti kommer besökarna invadera Knislinge…

I år bjuds det på allt från Lynyrd Skynyrd tribute-bandet: Lyzyrd Skyzyrd till välkända Hardcore Superstar och de danska banden D.A.D. och Pretty Maids. Det är väl för övrigt ingen som har missat vilka Nazareth är? Bandet som gjorde ”Love hurts” till en av de mest klassiska hårdrocksballaderna. Ja, de kan ni också se här under den sista helgen i Augusti.

Vi finner även de förra Sabaton-medlemmarnas nya band Civil War på plats under Fredagen, Casablanca som har stått som förband till KISS och Lillasyster vars senaste skiva fick namnet 3, vilket också är antalet gånger bandet har uppträtt på Helgeåfestivalen. Sister Sin, My Remorse, The Poodles, Black Diamond, Dust Bowl Jokies och Adept är andra dsc_6532rock/metalband som framträder under helgen. Det bjuds även på representanter utanför metalscenen: flickfavoriten Yohio, Familjen och de skånska favoriterna: Smens Baglomma.

Bilden till höger är på The Hives-sångaren Howlin’ Pelle och är tagen av Crank It Ups fotograf Camilla Gradin, resten av bilderna från bandets spelning på Liseberg kan ni se här om ni vill ha en hum om vad ni kan förvänta er av Pelle och gänget på Helgeåfestivalen.

I år har en extradag lagts till: Torsdagen den 29 Augusti då det kommer bjudas på ett, enligt arrangörerna, fantastiskt showcase med svenska artister och även en grillbuffé. Är du intresserad av att besöka Knislinge och Helgeåfestivalen i slutet av Augusti? Köp dina biljetter här.

 

About Author