Festivalserie: Metaldays

0

MetalDays-2013-posterArtikeln om Metaldays är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Rockstad:Falun, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

Ni råkar möjligtvis inte vara bekanta med namnet Metalcamp? Vänj er vid att det numera heter Metaldays. Samma plats, annan arrangör: MIFI d.o.o. Men ta det lugnt trogna besökare, ni färdas som sagt fortfarande mot samma punkt  i Slovenien för en trevlig, avslappnad och bekymmersfri atmosfär där en veckas festival kommer att resultera i en oförglömlig semester.

Vad som förbryllar mest är festivalens läge: Resan dit går genom Alperna och förträffliga Julijske Alpes nationalparker. Sedan når man området som är beläget mitt emellan floderna Tolminka och Soca. Dessutom finner man två stränder, ägda av festivalarrangörerna, där besökarna kan sova bort sin bakfylla eller börja förfesten på. Lagom till att du har kommit fram kan det hända att utsikten fått en att glömma allt vad In Flames, King Diamond, Annihilator och Sonata Arctica heter. Det här är nämligen några som gästar festivalen för 2013 års upplaga, som även är den första med namnet Metaldays.

22 Juli kl 13:45 sätter Calderah de slovenska bergen i gungning vilket håller i sig ända till den 26 Juli då Candlemass går av Second Stage kl. 02:00 som sista band. Där emellan kan besökaren bevittna allt från det legendariska black metal-bandet Mayhem  till heavy metal-amerikanerna Iced Earth.

Metalcamp_Clouds-1Hur ser line-upen ut i övrigt? Hypocrisy, Meshuggah, Overkill, Soilwork, Dying Fetus, Alestorm och Metal Church är några av de 110 banden som i slutet av Juli kommer att turas om att stå på Metaldays två scener. Om du inte har säkrat din biljett till den pittoreska festivalen bland de slovenska bergen, så kan du göra det här!

About Author