Festivalserie: Skogsröjet

0

skogsröjetArtikeln om Skogsröjet är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Metaltown, Wacken Open Air, Knorrfest, Getaway Rock och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

För några år sedan fick jag nys om att W.A.S.P. skulle komma till Sverige. Entusiastiskt försökte jag ta reda på vart de skulle spela, när jag sedan fick svar stod jag som ett frågetecken: Skogsröjet. Jag, som var en festivalnewbie, hade ingen aning om vart den här festivalen låg. Lite mer research skulle nog göra sitt, men när sedan Rejmyre dök upp så gav jag bara upp. Det blev inget W.A.S.P. för mig det året. Nu, några år senare, är festivalen bekant för de flesta hårdrockarna i vårt avlånga land.

2Den 26-27 juli 2013 går den åttonde upplagan av Skogsröjet av stapeln i Östergötlands skogar. Twisted Sister, Helloween, Lita Ford, Lordi, Faster Pussycat, Gilby Clarke och Kreator är några av de som står på scen och i år har man även annonserat Öppet hus torsdagen den 25/7 med Gilby Clarke och The Gloria Story live med var sin akustiska spelning. Festivalen som tidigare besökts av legendariska hårdrocksartister som Alice Cooper, Testament och Doro håller nu på att etablera sig ordentligt på den svenska festivalmarknaden och i år betalar besökaren rimliga 845 :- för ett festivalpass.
Biljetterna kan du köpa via Eventim. Nytt för i år är att det kommer finnas ett VIP-område som har en åldersgräns på 18 år. För 275:- extra får du en speciell t-shirt och tillgång till detta exklusiva VIP-område. Det släpps endast 100 biljetter så passa på, du vet aldrig vem du stöter på där inne.

135Under åtta år har den lilla festivalen i skogarna utanför Norrköping jobbat stenhårt för att bli den trevligaste festivalen med det bredaste utbudet och i år bjuder man på ett utbud innehållandes allt från glamrock och välkända power metal-akter till representanter inom death metal-scenen. Många besökare återvänder år efter år och festivalen har fått bra kritik för att gå från klarhet till klarhet, trots den relativt korta tiden som aktiv. Nu är även årets line-up klar och det är 36 akter som i juli besöker festivalen för att skaka om Finspångs kommun.

Ni är väl på plats i Rejmyre den sista helgen i juli?

 

(Bilderna är lånade från Skogsröjets hemsida)

 

About Author