Festivalserie: Summer Breeze Open Air

0

Summer+Breeze+Open+Air+2013+473836_10151369375706675_62316Artikeln om Summer Breeze Open Air är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Rockstad:Falun, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

Summer Breeze Open Air har anordnats sedan 1997 och höll till i Abtsgmünd fram till man 2006 valde att flytta den till nuvarande Dinkelsbühl. Om 49 dagar blåser den 16 upplagan av festivalen igång och 40 000 hårdrockare förväntas ta sig ut till festivalområdet mellan den 15 – 17 Augusti för att njuta av tyngre metal i den tyska sommarvinden.

Man bjuds på allt från thrash, hardcore, death metal och punk i form av välkända namn som In Flames, Exodus, Anthrax, Destruction och amerikanska Lamb of God. De över 100 bokade banden kommer att hålla till på någon av festivalens fyra scener: Main Stage, Pain Stage, Party Stage och Camel Stage. På de två förstnämnda scenerna, som även är de största, överlappar spelningarna varandra vilket innebär att man bara behöver ta sig några meter åt sidan för att se nästa band som spelar och det är aldrig två band som spelar samtidigt.  Om besökaren behöver en liten paus från musiken kan man gå till festivalens egen Beer Garden där man inte helt oväntat finner mat och öl i en trevlig och avslappnad miljö.

Under dessa tre dagarna kan man förutom In Flames även bevittna de svenska favoriterna Sabaton, Mustasch och Sister Sin.  För den headbangande hårdrockaren finns även Soilwork, Firewind, Enslaved, Cult of Luna och många fler på plats för att leverera det allra bästa i metalväg. Lockar det? För 92€ blir tredagarsbiljetten med camping inräknad din. Kolla in festivalens hemsida för mer information!

About Author