Festivalserie: Tuska Open Air Festival

0

tuskaArtikeln om Tuska Open Air Festival är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Rockstad:Falun, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

1998 hölls den första upplagan av Tuska Open Air, fast under namnet Tuska Metal Fest. Då var det ett tvådagarsevenemang som hölls på rockklubben Tavastia. Idag är det den största musikfestivalen i Finland och drar ungefär 30 000 personer varje år. Trots det udda valet av namn, tuska, som på finska betyder smärta och ångest så är detta såklart ingenting som festivalens besökare anser sig drabbas av under dessa tre dagar. Annars hade väl festivalen inte växt för varje år som går?

Tuska är rakt igenom en metalfestival som i år hålls den 28 – 30 Juni. På deras tre scener: Inferno, Sue och Radio Rock (Main Stage) kommer i år bland annat det finska power metal-bandet Nightwish, det amerikanska thrash metal-bandet Testament och den skräckinjagande dansken King Diamond att ta plats.

En-dagsbiljetterna ligger på mellan 60 och 67€ medans en biljett till två dagar (du kan själv välja vilka två dagar) ligger på 92€. Om du vill vara säker på att ha möjlighet att njuta av ovannämnda men även bland annat Stratovarius, Soilwork, Kreator, Amaranthe, Ihsahn och Amorphis utan att stressa över vilka dagar de spelar och eventuellt behöva välja bort några så blir tredagarsbiljetten din för 117€. Vill man dessutom ha det lite extra lyxigt så erbjuder festivalen alla besökare över 18 år möjlighet att köpa VIP-biljetter för 250€, i detta ingår då ett separat område endast till för de med VIP-access där man finner licensierade restauranger, goda bufféer och en terrass att koppla av på. Dessutom vet man aldrig vilka artister som väljer att ta sig en runda på området..YLEISO~1

Vill du ta reda på hur hela festivalens lineup ser ut, eller var man kan köpa biljetter? Gå då in på festivalens hemsida, länk finns här. (Ni som inte kan finska får vara beredda på att ha en ordbok nära till hands)

About Author