HammerFall följer upp whiskysuccé!

0

rrqbpjkmfid5gx3b1ba1Brands For Fans finner man följande nyhet: Efter succén med HammerFall Legacy of Kings lanserar bandet nu en ny, exklusiv Single Malt Whisky – HammerFall Imperial 18 YO, Limiterad upplaga med sina 1200 flaskor.

Med HammerFall Legacy Of Kings Single Malt Scotch Whisky fick bandet en succé hos både fans av metall, och whisky i världsklass. Med sin rökiga karaktär blev den en favorit hos konsumenter och skribenter, och sålde snabbare än de dubbla bastrummorna i Hector’s Hymn.

I tidningen Allt om Whisky finner man en artikel och intervju med bandet där man berättar man att man har valt whiskyn genom att prova blint. Inget lämnas åt slumpen. Det är smaken som talat helt för sig själv med andra ord. Joacim Cans berättar stolt:

Faller en whisky inte oss i smaken spelar det ingen roll hur gammal den är eller vart den kommer ifrån. Det viktigaste är att vi själva gillar produkten och kan stå för den. Det har inte varit en lätt resa med tanke på den kvalitet och komplexa smak som ”storebrorsan” levererade, men till slut föll vi ändå handlöst för denna lätta men väldigt eleganta 18-åriga Speyside.

Han fortsätter och berättar lite om skillnaden mellan denna nyhet och storebrorsan Legacy of Kings:

Eftersom Legacy of Kings var såpass mångfacetterad och komplex i sina smaker sökte vi efter en äldre och elegant whisky. Imperial är en whisky som är en aning försiktig i sin doft med mest vanilj. I smaken tar den igen sig med mer vanilj och tydligare fatkaraktär. Röda mogna äpplen och citrus gör ett besök men därefter kommer ett avslutande crescendo av kryddigheter från faten som spirar runt över tungan.

Den 1:a oktober, alltså samma dag som Motörhead släpper sin Motörhead Whisky, kommer den släppas på Systembolaget och vill man utöka sin samling av Hammerfall-Whisky kommer det att kosta 999kr.

About Author

Robban är en 32 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!