HARDCORE SUPERSTAR tillbaka på Skogsröjet

0

Tänk på två grenar inom rocken som är så olika varandra som de bara kan bli och testa sedan att blanda de två. Det gör du inte för det finns ingen anledning och det kan inte bli bra, trodde vi åtminstone tills Hardcore Superstar slog ihop thrashmetal med sleaze.


År 1998 släppte de sitt debutalbum ”It’s Only Rock N’ Roll” i Sverige, några nya låtar spelades in och lades på debutskivan och bandets första internationella album – ”Bad Sneakers and Piña Colada” var klart.

Mellan 2001 – 2004 så släppte banden ytterligare två studio album, ”Thank You (For Letting Us Be Ourselves)” och ”No Regrets”. Under denna period turnerade de flitigt i bland annat Europa, Kanada, USA och Japan, och fick även den stora äran att öppna för AC/DC på Ullevi. När de kom hem från sista turnén 2004 så beslöt de sig för att ta en paus efter 6 år tillsammans. Men det dröjde inte länge innan singeln ”Bad Boys” släpptes och hoppet om en ytterligare fantastisk skiva var på väg. Andra singeln ”We Don’t Celebrate Sundays” kom och då var det inget snack om saken, den självbetitlade plattan dessa singlar låg på var beviset för att dessa grabbar aldrig slutar växa.


I år är Hardcore Superstar tillbaka på Skogsröjet med senaste plattan ”Split Your Lip” som även den blivit hyllad över hela världen. Den är råare och skitigare än vad de senaste plattorna varit. Back to basics helt enkelt. När merparten inte kan låta bli att skrika ut: ”Moonshine!” till personen bredvid dem på ett svettigt rockhak så inser man att Hardcore Superstar säkert kommer att vara lika aktuella när ytterligare 14 år har passerat.


Hemsida HÄR! Facebook HÄR! Spotify HÄR!

Speltid på Skogsröjet: 20.30, Scen Röjet


SagaBild: Patrick Forsgren, Skogsröjet 2010

About Author