Långfinger klara för Skogsröjet 2014

0

langfingerw13

Från festivalens hemsida:

Boken om Långfinger tar sin början i Göteborg, i slutet av 00-talet, genom de tre unga herrarna Victor Crusner, Kalle Lilja och Jesper Pihl. Med bara ett par år på nacken har Långfinger lyckats cementera sin ljudbild genom att slå ihop kraftfulla gitarrer, tungt rumlande trummor, mångfacetterad sång och ett sväng som kan spåras tillbaka till 1970-talets glansdagar. Långfinger hade sannerligen inte varit det samma utan att låta grupper som Mountain, Grand Funk Railroad, The Who eller Captain Beyond ljuda genom deras öron. Två album och en EP har släppts under resans gång, samtidigt som gruppen har stoltserat med sin närvaro på många olika klubb- och festivaletablissemang runt om i Sverige, Tyskland, forna Sovjet och England.

På senaste LP’n Slow Rivers som spelades in i Svenska Grammofon Studion, hade bandet hjälp utav Ebbot Lundberg och Kalle Gustafsson Jerneholm från The Soundtrack Of Our Lives, med vilka man ärofullt även spelade tillsammans med på deras allra sista uppträdande på Södra Teatern i Stockholm i December 2012. Sedan dess har Långfingers fokus legat på skapandet av ny musik för att följa upp succéerna med både Slow Rivers och Stare Me Blind. 2013 innebar således färre antal spelningar, där i bland en av Sveriges största rockfestivaler Getaway Rock Festival. Året avslutades även med att Långfinger nominerades till ”Årets svenska genombrott” vid ”Bandit Rock Awards”

Klara artister till Skogsröjet:

Långfinger
Megadeth
Hardcore Superstar
Steel Panther
Black Star Riders
Michael Monroe
Gamma Ray
PAIN
Unisonic
Dream Evil
Crashdïet
FATE
Quireboys
Avatar
Skitarg
Supercharger
Facebreaker
Tormented
M.ill.ion
Fatal Smile
Dust Bowl Jokies
Saffire
Close Quarters
Sideburn
Dregen

www.skogsrojet.se/

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.