Necrophobic – Dawn of the Damned

0

Necrophobic Dawn of the Damned

Century Media Records 

Släpptes 9 oktober

 

Två år har gått sedan hyllade Mark of the Necrogram (2018) nådde skivdiskarna och nu är de tillbaka igen. Med nya tillskottet Allan Lundholm (bas) har killarna skapat ännu en fullängdare av högsta klass med en riktigt mörk death metal som inget fan av ondska vill missa.

 

Aphelion inleder skivan och bjuder på en extrem domedagskänsla och en hunger efter att få höra mer. Be och du skall få. Dramatiska gitarrer och skrik drar igång i Darkness Be My Guide och kickade inte det igång plattan så drar Mirror Black iväg ännu längre. Med sin åska och sliriga toner underhåller den aptiten väl fram till nästa låt. Tartarian Winds har tydliga noter av irländskt i sig och travar på bra med trummorna, precis en sådan dänga som passar bra på pubrundan. Kommande låtar för både vemod och ilska med sig och bitvis lägre tempo. The Infernal Depths of Eternity är en riktig myslåt i jämförelse med resten av skivan, men med en hel del vassa gitarrsolon! Det snålas inte på något och Devil’s Spawn Attack är det mest passande av avslut skivan kunde ha med sina highpitchade skrin som når ner till helvetet.

 

Detta är ett välproducerat stycke musikaliskt konstverk, inget saknas och inget är för mycket. Till och med texterna är mättande och världens undergång har fått sig ett eget soundtrack; Dawn of the Damned. Med Anders Strokirk bakom micken och nytt blod i laguppställningen knyter bandet ihop säcken på ett mästerligt vis. Är det något som är årets platta så är det den här.

 

Betyg: 10/10

 

Spår:

  1. Aphelion
  2. Darkness Be My Guide
  3. Mirror Black
  4. Tartarian Winds
  5. The Infernal Debts of Eternity
  6. Dawn of the Damned
  7. the Shadows
  8. As the Fire Burns
  9. The Return of a Long Lost Soul
  10. Devil’s Spawn Attack

 

Medlemmar:

Anders Strokirk – sång
Joakim Sterner – trummor
Allan Lundholm – bas
Johan Bergebäck – gitarr
Sebastian Ramstedt – gitarr

About Author