Sator på Sigurdsgatan 25 i Västerås 28 Nov

0

Borta bra men hemma bäst som man säger idag befinner vi oss nämligen på hemmaplan Västerås.

Efter att ha blivit upplockad av bror Micke så stannar vi till på lite mat hos äldsta brodern och sen vidare ner till Sigurdsgatan 25 som är hjärtat för Västerås rock-kultur, när vi väl parkerat så sätts Mickes berömda lokalsinne igång igen, till och med på hemma plan är han på väg in i fel lokal där det spelas folkmusik haha…

Sigurdsgatan 25 ligger strax bakom Västerås tågstation och är en gammal Asea industrilokal, insidan av lokalen är designad som en riktigt hårdrocks inspirerad krog med helt slut personal (på ett bra sett) och ägare för detta magnifika hem för alla hårdrockare är Björn Karlsson ~ Le Bear.

Innan konserten fick vi möjlighet att träffa och snacka lite med förbandet Cleanstream Company från Fagersta, som består av 5 stycken trevliga bohemer med lika kostymer lika skor lika mössor, hade man inte vetat bättre kunde man ha trott att det varit skötsamma oskyldiga skolgossar men det intrycket tappade man ganska snabbt.
5år har bandet varit i farten eller ja nästan alla i bandet original trummisen har precis fått barn så istället har dom en ersättare på trummor vilket inte märks alls när dom väl börjat spela, Killarna pluggar och arbetar precis som vilken vanlig svensson som helst.
Själva tycker dom att dom har hyfsat med gig en del festivaler och dylikt på sommaren t.ex. Siesta Mälarrocken mm.
Och fick dom jämföra sig med nått annat band så blir det Madness fast rivigare och med klarare texter, dom har varit på Sigurdsgatan tidigare och är nöjda men har kanske en känsla av att folket i Västerås är av lite annan musik smak.
Jag som bor i Västerås kan säga att Västeråsaren klagar på brist av saker att göra och brist på evenemang och när det väl händer nått är man för slö eller för snål utan istället för att köpa en biljett för ca 300 till något roligt och ha trevligt med ett jävla ös, går man hellre på krogen blåser minst 2000 spänn kommer inte ihåg ett skit och vaknar bredvid ett kassaskåp som inte sett solljus sen Jesu uppståndelse och med jordens ångest varje jävla helg, så det är inte musiksmaken som är olika utan brist engagemang från folket i stan.

På bilden av bandet har vi från vänster: Magnus Sandberg – gitarr och sång, Jimmy Koivisto – gitarr och sång, Robert Tryggvason – Piano, Andreas Källund – Bas och körsång och Erik Liljekvist – trummor

Nu blev det ganska bra med folk på Sigurd denna kväll och blandat med folk från unga åldrar till lite äldre, även mycket motorcykel folk fanns också på plats med västar och allt.
Klockan 22.00 börjar förbandet spela mycket folk i byggnaden men inte inne vid scenen från start men det ändrade sig ganska snart och folk började dra sig mot scen-baren sjukt bra show trots den lilla scenen som är så lyckas dom riktigt bra med att trigga publiken för huvudbandet……

Sator behöver de en närmre presentation, har kollat runt lite på kvällens Rockers och kan konstatera att medelåldern är 35+ och nästan fullt hus.

Pratar lite med folk som dykt hit för denna spelning och många har sett dem tidigare och har höga förhoppningar att de ska hålla samma stil, samma sjuka ös och framför allt samma kvalitet som de minns dem.
När Sator väl drar igång så är det tryck mot kravallstängslet vissa har väl fått i sig nån muskelvärmare och har tappat ålderns visdom på vägen utan beter sig som dom vore 15 igen, hoppar, tjoar och det märks att folket är här för att röjja.

Själv har jag enbart lyssnat på Sator på skiva och personligen är det riktigt skön musik ”Riktig Rock” där man även kan höra vad de sjunger, Ett stort plus  i min lista.

Har hört en del liveband och det går isär väldigt om man ska vara ärlig där vissa band är riktigt bra så länge det är på skiva men det får inte riktigt till det live, men detta var en av de sjukaste spelningar jag hört, det var som om det var playback och att de mimade det var klockrent, stämningen var på topp i hela lokalen, folk sjöng med ni vet när man bandet får med hela publiken och det bara är ÖS som infinner sig och det osar ROCK om hela stället.

Det var ju ett tag sen Sator var uppe på tapeten men får ni tillfälle att se dessa live om det så är på lokalpubben i stan så missa för fan inte den chansen.
Och har ni aldrig hört dem gör en sökning på youtube eller spotify och lyssna, sjukt bra.

Riktig gammal rock kultur som slut kläm på detta Citerar jag våran far : Denna kväll bäddade för lika mycket kultur som Dolly Parton och Falukorv för de är kultur de!

/Stefan Gustafsson

About Author