Takida + Sonic Syndicate i Örebro

0

Vi anländer till destination Örebro vid ca 17.00 parkerar vid närliggande tvärgata och promenerar ner mot nåt vi tror är Conventum där Takida och Sonic Syndicate skall spela, vi finner en lokal som har en stor skylt med Conventum som vi kliver in i, man kan väl tycka att Micke (min bror, fotografen) som då har varit kontaktperson inför detta event borde ha reagerat när vi kliver in på en whiskeymässa men icke. Utan han plöjer sig fram till receptionen och frågar efter Accreditering som då ska ligga där menar han på, till sin förvåning får han efter ett infernaliskt letande svaret.

     Nej du finns inte med i listorna , en svettig och stressad Micke ser sig om och så klicka de till, bara äldre personer och kostymnissar i denna lokal för att inte tala om all whiskey reklam, men ett snett leende frågar han dock den trevliga donnan innanför disken,

    Är inte detta Conventum där Takida skall spela?

     Pekande tvärsöver gatan och ett asgarv av vissa så kliver vi över gatan mot vårt mål.

 

Så efter detta lilla typiska men ändå roliga scenario blir vi hänvisade till nästa mäss/konsert lokal som låg kanske 50 meter längre ner på gatan.

Klockan är nu ca 17.20 och ta mej faaaan, folk står utanför och väntar på insläpp redan, tur är väl i alla fall att entrén till lokalen är placerad mitt i ett riktigt blåshål och att det bara var sydliga varma vindar… eller nåt.

 

Jaja oavsett är vi rikligt imponerad av dessa fjortisflickor som kände att dom ville vara först in till sina Idoler.

19.30  insläpp punktligt, allt flöt på jättebra och alla var fort inne och av med jackorna, trots denna kö på över hundra meter.

Först upp på scen är förbandet Sonic Syndicate som jag personligen inte har några  referenser till alls sen tidigare, men lokalen var nästan helt full med folk redan till förbandet vilket är väldigt bra men ganska ovanligt, och när de väl röjer igång så JÄ-LA VILKET ÖS,

Skapligt tryck i publiken från start och bandet lyckas dra igång publiken riktigt bra, får väl erkänna att all osäkerhet på detta band försvann rätt snabbt,  måste ju säga att det var en riktigt bra spelning. Det var så pass kraftigt tryck framåt slutet så min gravida fru fick gå ut och ta luft pga illamående och domnande ben, så detta var klockrent och jag finns på listan för nästa gång de är i närheten.

 

18 år är det givetvis i baren som har både över och undervåning där även rökbalkong fanns vilket e bra för oss rökare, ganska skönt att slippa allt dribbel med biljetter fram och tillbaka.

 

21.30 är huvudbandet på scen och igång och hela stället är proppat med folk ca 2200 pers i en lokal som ser mindre och mindre ut pga allt folk och har en maxkapacitet på 2300 pers, ger ganska kraftig effekt kan jag säga….

As maxad introduktion på showen där dom började spela bakom ett scentäckande skynke och när det släpptes till golvet så tänds en led skylt med ”blixtar” som övergår till  ”ÖREBRO” över hela scenen som hissas upp över bandet.

 

Ljus och ljud killarna på mix plats gjorde ett svinbra jobb sjukt bra ljusshower!

Förövrigt var Takida minst lika bra som på skiva om inte bättre, riktigt riktigt bra konsert det är allt jag kan säga mäkta imponerad av showen.

 

Här passar det väldigt bra att lägga in ett Citat från Mickes och min far: ”De va en väldi vacker poporkester”, där avslutar vi denna gång och ROCKON!!

 

/Stefan Gustafsson

About Author