Vampire – Rex

0

Vampire – RexCentury Media Records
Släpptes den 19 juni 

Göteborgsbandet Vampire har sedan dag ett levererat rå, styv och mäktig metal. Föreställ dig Slayer, Celtic Frost och Black Sabbath i en enda salig röra och du har nya albumet Rex. En välproducerad fullängdare med inslag från alla av hårdrockens komponenter. 

Albumöppnaren Rex sätter ribban högt. Denna old-school thrash metal låt ‘’med melodiska inslag’’ får en att fundera på hur grabbarna ska kunna fortsätta att bräcka detta skivan igenom. Tonföljderna är mästerliga och huvudriffet är precis ett sådant riff man förväntar sig utav dessa göteborgare. Titelspåret är med andra ord läckert rakt igenom. Albumet fortsätter raskt vidare med Inspiritus, en låt där heavy metal influenserna hörs tydligt. Old-school vibbarna hänger även kvar över Wiru-Akka, där den speciella känslan från Rex återupptas. Efter en så pass stark trio av inledande låtar är förväntningarna skyhöga och visst lever Rekviem upp till detta. Därefter blir det tyvärr aningens tråkigt. Visst, Serafim och Anima är hyfsat bra låtar, men att jämföra de med titelspåret Rex kommer inte ens på tal. Efter en perfekt lagom mängd varierade låtar blir Melek-Taus ett tungt avslut.

Rex är utan tvekan ett lyckat album där det mesta man kan önska av Vampire finns med. Låttitlarna har dock en b-varning på sig och känns inte lika utstuderade som tidigare. Vad hände med att ha urhäftiga titlar som ’’At Midnight I’ll Possess Your Corpse’’? Små enstaka ord på latin har inte samma klang och uppmärksamhetssökande stämning. Vampire är definitivt ett av de bästa nya death/thrash metal banden från Sverige och jag tvekar inte en sekund på att de har en rå, styv och mäktig framtid framför sig.

Betyg: 7/10

Spår:
1.Prelusion (intro)
2.Rex
3.Inspiritus
4.Wiru-Akka
5.Pandemoni
6.Moloch
7.Rekviem
8.Serafim
9.Anima
10.Melek-Taus 

Medlemmar:
Hand of Doom – sång
Black String – gitarr
Sepulchral Condor – gitarr
Command- bas
Abysmal Condor – trummor

Text: Wendy Juneström

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.