Voivod – Post Society (EP)

0

jpgSläpps den 26 februari
Century Media Records

Få band har hållit ihop lika länge som Voivod. I 35 år har det kanadensiska progressiva thrash metalandet levererat hela 13 fullängdare. Bandets sett att få sin musik att låta utomjordisk har skaffat dem en trogen publik. I och med gruppens förra platta, den väl mottagna comebacken Target Earth (2013), tog sig även kanadickerna i kragen och återgick till deras klassiska sci-fi stil med thrash metal-inslag. En skiva som kom att påverkas starkt av gitarristen Denis ”Piggy” D’amours bortgång i cancer 2005. På nya Post Society är det däremot mindre sorger och mer glädje som ryms i klaviaturen.

Titelspåret ‘Post Society’ agerar plattans startskott och redan här visar Voivod att de knappast levererar något undermåttligt. Låten innehåller bland annat gruppens varumärkespatenterade tekniska riff, tempoväxlingar, imponerande solon och mystisk atmosfär. Innan första låten knappt har ebbat ut finns det nästan inget mer man kan önska sig av denna EP. Näst på tur står ‘Forever Mountain’, en låt från gruppens split 7” We Are Connected / Language of the Dead(2015) med At The Gates. Låten inger mer känsla av äventyr, en flykt från det okända och mystiska bortföranden. ‘Forever Mountain’ är inte den enda låten som är tagen från en tidigare split. ‘We Are Connected’ härstammar från Forever Mountain / Phonetics for the Stupefied som Voivod svängde ihop med Napalm Death förra året. ‘Fall’ är den andra nya låten från bandet och även denna är som en klassisk resa tack vare synergin mellan trummor, gitarr, bas och sång. Till slut avslutas EPn med Hawkwind-covern, ‘Silver Machine’, en passade hyllning och ett adjö till Lemmy Kilmister (Motörhead).

På det hela lämnar Voivod lite att begära. Bandet visar att Denis “Piggy” D’Amours själ och stil lever vidare i deras musik. Dessutom har deras nya basist Dominic “Rocky” Laroche har smält in i helheten. Det är synd att det bara finns två helt nya låtar på EPn. Dock är detta ett prisvärt paket som samlar både enskilda splitlåtar och hyllar allas vår bortgångne legend Lemmy Kilmister (Motörhead). Voivod är tillbaka och det finns inga anledningar som helst att inte se fram emot deras kommande 14:e fullängdare som släpps senare i år.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Post Society
2. Forever Mountain
3. Fall
4. We Are Connected
5. Silver Machine

Medlemmar:

Denis ”Snake” Belanger – Sång
Daniel ”Chewy” Mongrain – Gitarr
Dominic ”Rocky” Laroche – Bas
Michel ”Away” Langevin – Trummor

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.