Festivalserie: Sabaton Open Air – Rockstad: Falun

0

sabaton1Artikeln om Sabaton Open Air – Rockstad: Falun är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Sweden Rock Festival, Metaltown, Wacken Open Air, Knorrfest, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

2008 anordnades Rockstad: Falun, även känt som ”Sabatonfestivalen”, för första gången. Vid starten för fem år sedan var det en endagsfestival inomhus i EX-Huset i Falun, med åtta band som spelade. Sedan 2010 hålls festivalen vid Lugnet och skidstadion och har nu vuxit till en tredagarsfestival med 36 band. Dragplåstret år efter år har varit Sabaton, som till viss del även driver festivalen, och från och med i år heter festivalen Sabaton Open Air – detta för att locka ännu fler internationella besökare till bandets hemstad.

Jag besökte festivalen första gången förra året, men det var absolut inte den sista. När jag lämnade Falun i somras hade jag redan bestämt mig för att det skulle bli en tur till den lilla festivalen i Dalarna det här året igen. Förra året plåtade jag mina första sju spelningar från fotodiket och av den anledningen kommer den här festivalen alltid ha en viss plats i mitt hjärta. Bortsett från grymma hårdrocksakter kan man även förvänta sig en del oförglömliga incidenter på festivalcampingen. Kukmätartävlingar, grabbar i ko-kostymer som dansar till Queen och en och annan full dalmas är några exempel på annorlunda syner jag lyckades se. Jag väntar med spänning på vad som kan tänkas dyka upp det här året.

 

Sabaton Open Air går av stapeln 15-17 augusti i år och en del av de band som kan skådas på skidstadion i Falun det här året är Mustasch, Hardcore Superstar, Raubtier, Magnum, Powerwolf och så givetvis Sabaton, som ska framföra hela Art of war-albumet!

Passa på att boka biljetter till detta fantastiska event i Dalarna redan nu, för efter den 15 juli höjs alla biljettpriser med 200 kronor! Klicka här för mer info och för att köpa biljetter.

soarf

Foto: Felicia Lundgren

About Author