Sorcerer – Lamenting Of The Innocent

0

Sorcerer – Lamenting Of The InnocentMetal Blade Records
Släpps 29 maj

Svenska Sorcerer, med rötterna i traditionell doom metal, är tillbaka med sin tredje fullängdare på fem år. Från att ha spelat en stabil episk variant, med tydliga sneglingar mot bland annat gamla Solitude Aeturnus har bandet skapat ett album där de har för avsikt att göra episka erövringar i andra metalgenrer.

Uppbackad av gitarrer stämda ända ner i källaren och en basist som vet hur man levererar, får Anders Engberg (sång) briljera med sin mångfacetterade stämma plattan igenom. Ljudbilden kompletteras av ett rejält trumkomp med grym shuffle. Efter den, i sammanhanget, snabbfotade The Hammer Of Witches sänks tempot till ett välkänt ödesmättat beat i titellåten Lamenting Of The Innocent. Där den första låten bär på medryckande spår av klassisk heavy metal börjar den andra på traditionellt doommanér, med sprakande eld och gitarrplock i introt. Men refrängen känns som en tyngre cover på en gammal powerballad och det är nu det börjar bli lite segt mellan varven. Längre fram bjuds det dock på ett briljant, närmast akustiskt nummer i form av Deliverance. Här gör gästspelande Johan Langquist, till vardags sångare i Candlemass, en stark duett med Engberg. Plattans bästa bidrag är Condemned som ger av både illavarslande kyrkklockor, mässande körer och fingervrickande gitarrsolon av hög rang.

Det är utan tvekan ett mäktigt album där hälften av låtarna drar över sjuminutersgränsen som sig bör på ett tvättäkta doom metal album. Men det är inte alltid till den här skapelsens fördel. Resultatet blir många gånger en väntan på att det ska hända något eller att nästa spår ska ta vid. Det blir lite som att köpa en påse Gott & Blandat där en letar efter de salta godbitarna bland allt det sega och söta.

Betyg: 6/10

Spår:
1. Persecution (Intro)
2. The Hammer Of Witches
3. Lamenting Of The Innocent
4. Institoris
5. Where Spirits Die
6. Deliverance
7. Age Of The Damned
8. Condemned
9. Dance With The Devil
10. Path To Perdition

Medlemmar:
Anders Engberg – sång
Kristian Niemann – gitarr
Peter Hallgren – gitarr
Justin Biggs – bas
Richard Evensand – trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.