Whoredom Rife – NID – Hymner av Hat

0

Whoredom RifeTerratur Possessions
Släpps den 30 november

Whoredom Rifes lovande debut från förra året väckte nyfikenhet, ungefär ett år senare är det dags för skiva nummer två i ordningen.
Den Trondheimska duon blandar extremt metal med melodiskt ljud och som tur är överskuggar inte black metal-musikens grymhet de monumentala melodierna.

Skivan är rå och kall redan från första ton, vilket vägs upp av K.Rs utrycksfulla sång. Artister börjar oftast med det bästa. I slutet av första låten saktar takten in, en paus innan nästa spårs dystra kakofoni tar vid. Det ska noteras att Whoredom Rifes musik vid första anblick kan verka kaotisk, men i verkligheten är norrmännens material välkomponerat. Som en uppföljare till Dommedagskvad (2017) är skivan mörkare och tyngre men samtidigt repetitiv. Atmosfäriska influenser och melodiska delar utblandat med black metals tremoloriff är ett återkommande motiv på NID – Hymner av Hat. Ett motiv som upprepas lite väl mycket för att de ska vara behagfullt.

Albumet är en lyckad kombination av strävhet och det monumentala soundet, men efter några genomlyssningar får man fråga sig själv om detta verkligen är allt vad Whoredom Rife kan framföra. Musiken ger intryck av att ha enorm potential, men det kommer inte till sin fulla rätt. En sak är säker: black metal entusiaster kan hålla andan i väntan på Whoredom Rifes tredje skiva.

Betyg: 7/10

Spår
1. Summoning the Ravens
2. Verdi oeydest
3. Where the Shadows Dwell
4. Hyllest
5. Crown of Deceit
6. New Hate Dawns
7. Ceremonial Incantation

Medlemmar
K.R – sång
V. Einride – trummor, gitarr, bas

 

 

About Author